Nagy Márton: kezd fogyni a kormány türelme az üzemanyagárak miatt

De az is kiderült szavaiból, hogy rendkívül elégedett a magyar gazdaság teljesítményével.

A kormány türelme kezd elfogyni, ez látszik az elmúlt napok történésein is – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak nyilatkozva. Hozzátette, hogy véleményük szerint 7-9 százalékkal vannak feljebb a hazai üzemanyagárak, mint a régiós átlag.

De annak érdekében, hogy ne legyen vita arról, hogy pontosan mi is a régiós átlag, a KSH-t bíztuk meg, mint független, objektív szervezetet, hogy alakítsa ki ennek módszertanát. Jövő hét péntektől fogja publikálni a szomszédos országok üzemanyagárait és az átlagokat, utána tud a kormány dönteni, hogy beavatkozik-e vagy sem az üzemanyagpiacon - jegyezte meg.

Nagy Márton nem túl meglepő módon arról beszélt, hogy pozitívan látja a magyar gazdaság helyzetét, úgy véli, egyre több ember fogja érezni a növekedést, mindenfajta jövedelmi tizedben, ágazatban és régióban. Azt is megjegyezte, hogy az optimizmus és a konjunktúraérzet is be fog indulni és az emberek is érezni fogják, hogy a gazdaság újraindul, ezzel nem lesz probléma.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság