A gazdaságfejlesztési miniszter szerint nem fenntarthatók már az ársapkák

Mint mondta, mára betöltötték szerepüket, és túl sokba kerülnek.

Az ársapkákat azért léptették életbe, mert ársokk érte a gazdaságot, ami azonban a háborúval egyre nagyobb lett - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter. Az intézkedés szerinte jó volt, legalábbis amíg átmeneti volt a helyzet, de mint mondta: ha állandóvá válik, akkor nem fenntarthatók az ársapkák.

Hozzátette, hogy az infláció és a fenntarthatóság oldaláról kell mérlegelni az intézkedések fenntarthatóságát, illetve azt is figyelni kell, hogy a megfelelő mennyiségű import is beérkezzen az országba.

Azt is megjegyezte, hogy az áramárak minden uniós országban eltérőek, ott nincs olyan egységes irányadó ár, mint a gáznál a holland TTF-tőzsde árai. Erre a "sokféleségre" ársapkát tenni nem tűnik túl jó ötletnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság