Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szép nagy összeget bringázott össze autista gyerekeknek a szombathelyi egyetem

De még nincs vége az akciónak, egészen május végéig lehet segíteni.

Sikeres volt az apa–lánya bringatúra, az akció híre sokakhoz eljutott, eddig több, mint kétmillió forint gyűlt össze a szombathelyi Aranyhíd és a mosonmagyaróvári Éltes EGYMI autista gyermekeinek támogatására a Savaria Egyetemi Központ segítéSEK projektjének keretében – írja a Facebookon az ELTE Savaria Egyetemi Központ.

Május elsején, szombaton reggel az egyetem előtt található Alma Mater-szobor elől indult el apa és lánya, vagyis Szani és Zsuzsi a hozzájuk csatlakozott vállalkozó kedvű bringásokkal, hogy két nap alatt megtegyék a Szombathely és Mosonmagyaróvár közti távot.

Mint azt mi is írtuk korábban, Bringázással gyűjt autista gyerekeknek a szombathelyi egyetem April 28. 18:02 céljuk ezzel az volt, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre, ezáltal adományt gyűjtsenek a két város autista gyerekeinek.

apalanyabringatura.blogspot.com

Igazi élménybringázás lett az akcióból, napsütéssel, végtelenbe nyúló, virágzó repceföldekkel, és bár a második napra eső és szél is jutott, ez senkinek sem szegte kedvét, végül pedig Mosonmagyaróváron, az Éltes EGYMI-ben terülj-terülj asztalkám várta a bringásokat.

Mint írják, eddig több mint 2 millió forint gyűlt össze, de az adománygyűjtés még nem ért véget. Gyermeknapig, május 30-ig lehet bármilyen összeget utalni az Éltes Mátyás Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért 11737076-20065049-es számlaszámára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra