Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bringázással gyűjt autista gyerekeknek a szombathelyi egyetem

A szombathelyi Aranyhíd és a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás EGYMI autista fiataljait segítik.

Ismét az autizmussal élőkért szervez jótékonysági akciót az ELTE Savaria Egyetemi Központ segítéSEK nevezetű projektje. Ezúttal biciklizésre invitálnak, hogy szombathelyi és mosonmagyaróvári autista gyerekeknek gyűjtsenek, az Apa–lánya bringatúra támogatásával - derül ki az egyetem Facebook-posztjából.

A segítéSEK projekt 2020 januárjában indult el. Célja az volt, hogy a korábbiaknál szervezettebb formában tudjanak segíteni, és még inkább az egyetem mindennapjainak részévé váljon a társadalmi felelősségvállalás.

Ez alatt a rövid idő alatt pedig egyáltalán nem lazsáltak: együttműködési megállapodást kötöttek a helyi katasztrófavédelmi igazgatósággal és megalakult a hallgatókból, oktatókból és dolgozókból álló 50 fős Savaria Mentőcsapat . Terveztek jótékonysági koncertet, bált, futóversenyt és kirándulást is fogyatékkal élőknek, de ezeket egyelőre halasztaniuk kellett a koronavírus-járvány miatt.

Most viszont az Apa–lánya bringatúrával folytatódhat a projekt. Az akció egy apa-lánya párostól ered, Szani Ferenc és Zsuzsi az elmúlt években Veresegyházától Amszterdamig, a Tulipános kertig és az Északi-tengerig kerekeztek, útjukkal autista lakóotthonokat, valamint a család legkisebb tagjának, Daninak autistákkal is foglalkozó iskoláját is támogatták.

A túra május elsején reggel indul a szombathelyi Aranyhíd EGYMI-től, innen Söpte felé veszik az irányt, majd többek között Vasasszonyfa, Csepreg, Sopronhorpács, Röjtökmuzsaj, Fertőd, Lébény felől érkeznek a Szigetközbe, hogy Ásványráró, Darnózseli és Halászi érintésével Mosonmagyaróvár a végcél. Bárki becsatlakozhat a bringázókhoz, akár rövidebb, akár hosszabb távra.

Az adományokat az Éltes Mátyás Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért 11737076-20065049-es számlaszámára lehet utalni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát

Tovább az oldalra