Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ekkor kel és nyugszik a nap az óraátállítás eltörlése után

Szavazhatsz is róla, melyik lenne a jobb megoldás.

Ma reggeli hír volt, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kijelentette, át kell állni a nyári időszámításra Fontos: Juncker szerint át kell térni az állandó nyári időszámításra 2018. August 31. 10:19 , és ez azt is jelenti, hogy várhatóan eltörlik a tavaszi és őszi óraátállításokat.

Nyár legyen vagy tél?

De azért nem teljesen egyértelmű, hogy a nyári időszámításra állunk át. Az EU tagjaként nálunk is megszűnik az állítgatás, ha így dönt az Unió, viszont az, hogy a téli vagy a nyári időszámításra tér át egy ország, az önálló döntés.

Lakotárné Lőrincz Edit

Bőven vannak érvek az egyik és a másik mellett. Az OMSZ összeállította, hogy mikor kel és nyugszik a nap az egyes időszámításokkor.

A nyári időszámítás

Forrás: OMSZ / Portfólió

Így december végén, illetve január elején 8 óra 30 perc környékén fog felkelni a nap, vagyis rengetegen kezdik el a munkát vagy az iskolát sötétben. Cserébe nem lesz olyan nap az évben, amikor sokkal korábban menne le a nap, mint délután 5 óra.

A téli időszámítás

Forrás: OMSZ / Portfólió

Ebben az esetben a nyári napforduló környékén lennének olyan napok, amikor nagyon korán, hajnali háromnegyed 4 körül kelne fel a nap, cserébe viszont el kellene búcsúznunk az este 8 óra utáni naplementéktől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra