Ne lepődjön meg, ha a Postának nem sikerül időben szállítania a megrendelt csomagokat!

A kormány kötelezővé tette a Magyar Postával való szállítást a webáruházaknak, a posta azonban nem igazán volt felkészülve a feladatra.

Akadtak problémák a március végén bevezetett kötelező postai csomagszállítással az elmúlt hónapban - számolt be a hvg360 a webáruházak vezetőinek panaszaira alapozva.

Akadt olyan webshop, amelyhez az új szerződés első napján rögtön nem jutott kocsi felvenni az összekészített pakkokat, míg a vásárlók közt volt, akit értesítettek, hogy a csomagja nem fért be a kiválasztott automatába, csak postán maradó küldeményként veheti át.

A kereskedők igyekeztek igazodni a döcögős postai kiszállításhoz. Némelyek arra figyelmeztették a vásárlókat, hogy csak saját felelősségükre válasszák a postai kiszállítást, mert a webshop nem tudja garantálni, mikor kapják kézhez az árut. Mások egyszerűen bevezettek egy - a meghatározott szállítási díjakon felül fizetendő - pluszdíjat.

Így járt el az IKEA is, mely plusz 3850 forint „összekészítési” díjat számolt fel postai szállítás esetében, míg a DPD-s szállítás mindössze 1500 forint egy kisebb csomag esetében.

A lapnak a Posta ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy minden rendben van, képesek a rendelet által rájuk ruházott feladatot megfelelő minőségben ellátni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság