Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ne magolni tantítsatok, hanem gondolkodni!

Ezzel festették tele a diákok a szombathelyi oktatási intézmények előtti járdákat.

gimiktől az egyetemig járták végig a Momentum aktivistái a szombathelyi oktatási intézményeket és festették le mindenhol a járdákat, lemosható festékekkel. A párt arra szeretn felhívni a figyelmet, hogy jelenleg a magyar oktatásban nem gondolkodni tanítják a diákokat, hanem magolni.

Járdafestés került a Kanizsai elé is
Momentum Mozgalom

A párrtól a fotók mellé egy levelet is kaptunk.

Tisztelt Nyugat.hu!

Mivel a kormány teljes mértékben hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás ügyének, a szombathelyi TizenX csapata figyelemfelhívó akciót szervezett: számos oktatási intézmény elé helyeztünk el vízzel könnyedén lemosható feliratokat.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy amíg diákok százai tüntetnek egy jobb oktatásért a fővárosban, az ország vezetői egyszerűen nem hajlandóak még csak meghallgatni sem őket. Sőt, a megfélemlítés eszközeként a múlt héten rengetegen kaptak 50 ezer forintos büntetést, amiért hangjukat hallatták az oktatás reformja mellett!

A Nagy Lajos Gimnázium előtt is van figyelem felhívó festés
Momentum Mozgalom

Mi, diákok kiállunk a színvonalasabb, modernebb, diákközpontúbb oktatásért, valamint elutasítjuk az oktatási rendszer igazságtalanságait. Szerintünk nagyon nagy a baj a jelenlegi rendszerrel: rossz a diáknak, rossz a szülőnek, rossz a tanárnak. Amíg mi többször, több csatornán invitáljuk az ország vezetőit, hogy közösen dolgozzuk ki egy fejlett ország modern oktatási rendszerének alapjait, Lázár Jánosnak is csupán ennyi jut eszébe: „még ha van is akceptálható, támogatható javaslat is a követelések között, akkor sem lehet elvonatkoztatni attól, hogy kampányban tüntettek".

Ne magolni tantítsatok, hanem gondolkodni!
Momentum Mozgalom

Szerintünk az oktatás célja, hogy a gyerekek 21. századi készségeket és demokratikus értékeket elsajátítva felkészüljenek a jövő kihívásaira. A fejlett és digitális eszközöket nem üldözni és tiltani kell, hanem megtanítani a használatukat. Szemben a kormánypropaganda rágalmaival: mi tanulni akarunk! Tanulni, de nem magolni. Megismerni a világot, és legfőképpen saját helyünket a világban; de nem szorongani. Együttműködni diáktársainkkal és közösen felfedezni, nem pedig félni tőlük, vagy folyton versenyhelyzetben lenni velük. Kibontakozni, nem pedig méretre vágva kikerülni egy futószalagról. A modern világban már másra van szükség, mint generációkkal ezelőtt!

Az egyetemnél is voltak az aktivisták
Momentum Mozgalom

Hiszünk abban, hogy a többi diák kiállása erőt ad azoknak is, akik látják ugyan a rendszer hibáit, de nem tudnak vagy nem mernek felszólalni a változások mellett.

Mi ott leszünk veletek.

Üdvözlettel:
Momentum TizenX - Szombathely

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra