Néha Mississippi, néha csermely, de folyamatos a víz jelenléte a szombathelyi aluljáróban

Biztos nagyon bonyolult probléma lehet, hogy hónapok után sem sikerült megszüntetni.

Akinek dolga a szombathelyi aluljárón át visz, és sokan vannak ilyenek, az tudja, hogy rejtélyes vízfolyás járul hozzá a hely amúgy is egyedi jellegéhez.

Hogy mikor hallottunk először a problémáról, az már az idők homályába vész, de az biztos, hogy olvasóink már többször jelezték, hogy valami nem stimmel az aluljáróban.

Mi többször is jártunk a helyszínen, volt úgy, hogy előtte lehullott nagy mennyiségű csapadéknak tulajdonítottuk az aluljáróban kialakult Mississippit, máskor meg azt mondtuk, hogy visszatérünk rá, vannak ennél fontosabb dolgok is.

Aszfaltsüllyedés Szent Márton aluljáró
Ma reggel csermely csobogott az aluljáróban.

A múlt héten viszont egyik olvasónk azt jegyezte meg, hogy a rejtélyes „vízbetöréssel” párhuzamosan megsüllyedt az aszfalt az aluljáró felett.

Ennek már a fele sem tréfa

– vontuk le a konzekvenciát, és mentünk ki ma reggel terepszemlére, annál is inkább, mert jó ideje nem volt komolyabb csapadék.

Nos, jelentjük, a víz most is ott van.

Valahonnan az aluljáró helyisége (egykor még egy kávézó is üzemelt itt) felől érkezik a csermely, több ágon is, hogy aztán néhány méter után eltűnjön a víznyelőkben.

Aszfaltsüllyedés Szent Márton aluljáró
A megsüllyedt aszfalt a kereszteződésben – Kattinson a képre további fotókért!

Sima utcai cipőben át lehet gázolni a folyáson, de mégis van benne valami nyugtalanító, merthogy ha eső nem volt, akkor mégis honnan jön ide a víz, ami, mint tudjuk, elég csúnya dolgokat tud művelni az épületekkel.

Ehhez jön még a megsüllyedt aszfalt, aminek vagy van köze a beázáshoz, vagy nincs, de nyilván nem ártana a végére járni az egész ügynek.

A polgármesteri hivatal későbbre ígért tájékoztatást, de kérdéseinket elküldtük a Vasivíznek és SZOVA Zrt.-nek is.

Amint beérkeznek a válaszok, visszatérünk az ügyre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet