Nem az orvosokkal van konfliktusa a Belügyminisztériumnak, hanem a kamarával

Takács Péter államtitkár szerint épeszű ember nem gondolhatja, hogy egy minisztérium abban érdekelt, hogy javaslataival ellehetetlenítse az egészségügyi dolgozók munkáját.

Nem az orvostársadalommal és az egészségügyi dolgozókkal van konfliktusunk, hanem a Magyar Orvosi Kamarával – idézi Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárt a 24.hu. A vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatón Takács elmondta azt is, hogy próbálnak jó partneri viszonyt kialakítani a MOK-kal, de ez lehetetlennek tűnik, szerinte a kamara tevékenysége a betegbiztonságot fenyegeti.

A kamara szerint a minisztérium nem kommunikál a szakmai szervezetekkel, de Takács Péter szerint ezt többször cáfolták már, ugyanis nemcsak az orvoskamarával, hanem a többi szervezettel is leültek egyeztetni, hiszen folyamatos és élő párbeszédre törekedtek. Tapasztaltai szerint azonban a tárgyalóasztalnál gyakran más hangzik el, mint ami napokkal később megjelenik a sajtóban.

Az államtitkár kiemelte, a magyar egészségügy továbbra is jól teljesít, de elismerte azt is, hogy bőven van még munka: „Nem azt mondjuk, hogy minden tökéletes, de tudjuk, hol kell belenyúlni a rendszerbe, hogy a betegeknek jobb legyen.” Szerinte épeszű ember nem gondolhatja, hogy egy minisztérium abban érdekelt, hogy javaslataival ellehetetlenítse az egészségügyi dolgozók munkáját.

Azzal kapcsolatban, hogy a MOK arra bíztatta a háziorvosokat, ne írják alá szerződésüket, Döntött az orvosi kamara: arra kérik az orvosokat, helyezzék letétbe felmondásukat February 04. 15:40 azt mondta, találkozott a kamara háziorvosi csoportjának vezetőjével, és sikerült megállapodniuk. Egy, a sajtótájékoztatón is bemutatott válasz e-mailben Soós Zoltán azt írta a minisztériumnak, hogy elfogadható a szerződés, annak aláírását ajánlani tudják a háziorvosoknak.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója azt mondta az ügyeleti rendszer átalakítása kapcsán, hogy folyamatosan szerződnek a háziorvosok az ügyeletre, minden napra ki van állítva az ügyeleti sor. Ha mégsincs háziorvos, akkor a mentőszolgálat orvosaival töltik fel az üres ügyeleti helyet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet