Nem engedték be az önkormányzati képviselőt a soproni iskolába

Simon Zoltán az energetikai korszerűsítés eredményeit akarta látni.

- A 2021 október végi közgyűlésen szóvá tettem; az önkormányzati iskolák energetikai felújítása során miként lehetséges, hogy 54 millió forint megmaradt a célzott támogatásból. Jeleztem, hogy szeretném megnézni a korszerűsített iskolákat, a Petőfi-, a Deák Téri, a Gárdonyi- és a Kozmutza-iskolát. Ez azóta sem sikerült - idézi Simon Zoltánt, a soproni önkormányzat DK-s képviselőjét az Új Szó Nálunk.

Hosszas levelezés és egyeztetés után a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI megtekintésére kapott lehetőséget az egyébként pedagógusként dolgozó képviselő. A Halász utcában ennek megfelelően találkozott a jegyző, a kivitelező, a városgazdálkodás képviselője, az iskola igazgatója és az érdeklődő képviselő, de az utolsó pillanatban felmerült, hogy talán a tankerület is kell egy ilyen látogatáshoz. "Holott a jegyző korábbi leveleiből egyértelmű, hogy egyeztetett a tankerülettel" - mondta el Simon képviselő, aki nem jutott be így az iskolába, nem láthatta a fűtéskorszerűsítést sem.

A lap megkereste a soproni tankerület vezetőjét, aki válaszában kifejtette: önkormányzati képviselőknek az iskolákba belépni, és az iskola pedagógiai munkájához nem kapcsolódó ellenőrzést végezni csak tanítási időn kívül és az önkormányzattal kötött vagyonkezelői megállapodás alapján, vagy a jogszabályoknak megfelelő közgyűlési meghatalmazás alapján kiállított megbízólevél birtokában lehet.

A teljes cikk itt olvasható.

A cikk laptársunknál, az Enyugaton jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet