Egy áruház falán zúzták halálra magukat a seregélyek Szombathelyen

Nem mérgezés történt.

A Facebookon jelent meg több kép egy szombathelyi diszkontáruház parkolójából, amin rágcsálóirtó doboz mellett fekvő elhullott madarak láthatók. Biztos, hogy nem mérgezés történt és ennek fizikai bizonyítéka is van.

Elhullott madarakat fotózott egy vásárló az egyik szombathelyi áruház parkolójában, egy rágcsálóirtószert tartalmazó doboz közelében. A képeket a Facebookon tette közzé.

A rágcsálóirtó szernek nincs köze a madarak elhullásához
TM/Nyugat.hu

A bejegyzést elküldtük dr. Kóta András állatorvosnak, aki azonnal cáfolta, hogy mérgezés végzett volna a madarakkal.

A rágcsálóirtóban található véralvadásgátló ugyanis hosszú idő, napok múlva fejti ki a hatását, hogy a rendkívül intelligens és gyanakvó patkányokat ne riassza el társaik tetemének látványa a "tápláléktól".

A tetem elhelyezkedése csak véletlen, nem mérgezés végzett a madárral Fotó: Dégi Ildikó / Facebook
TM/Nyugat.hu

Ráadásul a növényevő seregélyek nem is fogyasztanának az irtószerből.

A valóság az, hogy a csapatban, nagy sebességgel repülő seregélyeket valamilyen tükröződő felület téveszthette meg és csapatban nekirepültek a falnak, ami a pusztulásukhoz vezetett. Az irtószer közelsége csak véletlen egybeesés.

Nem mérgezés végzett a seregélyekkel Szombathelyen - Fotó: Dégi Ildikó / Facebook
TM/Nyugat.hu

Jelzésünkre a madárbarát állatorvos azonnal el is ment a megadott helyszínre és fényképfelvételt küldött részünkre, ami bizonyítja, hogy a madarak csapatban repültek neki az áruház oldalának.

A seregélyek becsapódásának a nyomai a szombathelyi áruház falán Fotó: Dr. Kóta András
TM/Nyugat.hu

A nyíllal megjelölt sérülések a madarak becsapódásainak nyomai. Az egész nagyon rövid idő alatt történhetett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló