Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem mindig tudják az osztrákok, mit kell csinálni a határnál

Két esetről is tudni, hogy koronavírus tesztet követeltek, amikor nem kellett volna.

A magánszemélyeknek is nagyon nehéz követnie, hogy melyik országban éppen milyen rendeletek szabályozzák a határátkelést, és láthatóan az illetékeseknek sem megy mindig ez a feladat.

Az ORF arról számol be, hogy tegnap az osztrák határnál egy buszt félreállítottak ellenőrzésre, majd fél óra várakoztatás után három katona szállt fel.

Az egyik katona egy magyar ingázótól negatív koronavírus tesztet követelt, és mivel ilyenje nem volt, karanténba akarták utalni.

Mindezt annak ellenére, hogy az Ausztriában a hétfőtől hatályos rendelkezések szerint Magyarország „zöld ország”-nak számít, azaz elvileg személyi igazolvány vagy útlevél elég az átkeléshez.

A helyzet végül is úgy oldódott meg, hogy a magyar nő elővette a munkáltatói igazolását, amely még a korábbi szabályozás miatt volt nála.

Így aztán a katona a „Akkor efelett most kivételesen szemet hunyok“ megjegyzéssel beengedte az ingázót.

Hasonló eset történt a hét elején is. Akkor a katonák - szintén koronavírus-teszt hiányában - egy bécsi hölgyet akartak karanténba küldeni , aki egy magyar fogorvosi kezelésről érkezett a határhoz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra