Nem sikerült megállítani Brüsszelt, így az kifizeti az M8-as autóút Vas megyei szakaszát

Az EU kohéziós alapja 65 milliárd forintot ad a Körmend-Rábafüzes közötti szakaszhoz.

Az Európai Unió (EU) Kohéziós Alapja 203,5 millió euró (mintegy 65,1 milliárd forint, azaz gyakorlatilag a teljes költség) összegű uniós forrást biztosít az M8-as autópálya 29 kilométeres, Körmend-Rábafüzes közötti szakaszának építéséhez, amivel javul Magyarország és az ausztriai Graz között a közúti összeköttetés minősége - közölte Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos Brüsszelben kedden.

BZ

Az uniós biztos hangsúlyozta, a közúti és vízügyi infrastruktúra fejlesztésére irányuló jelentős beruházások révén az EU sokat tesz azért, hogy Magyarországon előmozdítsa a regionális fejlődést és a növekedést, valamint megkönnyítse a magyar polgárok mindennapi életét.

Mint elmondta, az M8-as autópálya projektje javítja Vas megye közúti kapcsolatát Burgenlanddal, egyúttal hozzájárul a transzeurópai közlekedési törzshálózat kiépítéséhez.

Az autópálya szakasza várhatóan 2021-ben készül el.

Cretu közölte: a 2014 és 2020 közötti időszakban az unió az európai strukturális és beruházási alapokból 25 milliárd eurót ruház be Magyarországon, ez erre a hétéves időszakra magyar állampolgáronként átlagosan 2532 eurót (kb. 810 ezer forint) tesz ki.

Ahogy arról lapunk is beszámolt , az utat Duna Aszfalt Kft. és a Mészáros és Mészáros Kft. építi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság