Nem sokban, csak mindenben cáfolja Orbánt Brüsszel

Nem gender, nem fegyver, hanem korrupció.

Bár Orbán Viktor szerdán Nemzetközi sajtótájékoztató - Orbán Viktort felhívta Putyin April 06. 14:27 még nem látta a jogállamisági mechanizmus megindításáról szóló levelet, azt mondta: „akármi is van a levélben, az biztos, hogy Magyarország nem fog fegyvereket szállítani Ukrajnába, és nem fog engedni semmilyen nyomásnak, amely a szankciókat Oroszországgal szemben ki akarja terjeszteni a gázra és az olajra és »a genderügyben« sem fog engedni”. A miniszterelnök ugyanis ezt tartja a valódi indoknak, nem a korrupcióveszélyt, mint az unió.

Eric Mamer, az Európai Bizottság elnökének szóvivője azonban csütörtöki sajtótájékoztatóján a Népszava kérdésére kijelentette: a jogállamisági eljárásnak az Orbán által felsorolt ügyekkel „nincs kapcsolata" - írta meg a hvg.hu .

Orbán Viktor tegnap azt is mondta, hogy szerinte a korábbi uniós kifogásokkal kapcsolatban sincs nézeteltérés Budapest és Brüsszel között („Nem tudok róla, hogy lenne vita ezekben a kérdésekben, hiszen mindenben megállapodtunk már az EU-val” – fogalmazott), Veerle Nuyts szóvivő azonban ezzel ellentétben arról beszélt, hogy továbbra is vannak nyitott kérdések, például a korrupcióellenes magyar intézkedések terén – idézi az atv.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet