Nemcsak a menetrend, de a buszjáratok is megváltoznak Szombathelyen

Január 1-től sok minden más lesz. Már tudjuk a részleteket is.

Ahogy arról lapunk is beszámolt „Elhoztuk a 21. századot” – Bemutatták, milyen buszok járnak Szombathelyen január 1-től 2021. June 30. 11:20 , január 1-től nem a Volánbusz, hanem az osztrák-magyar tulajdonú Blaguss Agora Hungary Kft. működteti Szombathely helyi járatait.

A változástól a városvezetés – és valószínűleg az utazóközönség java is - azt várja, hogy javul majd a szolgáltatás minősége.

Mészáros D. Zsolt

Hogy ez valóban megtörténik-e, egyelőre nem lehet tudni, mindenesetre a jövő heti közgyűlés tárgyalja azt az előterjesztést, amiből sok minden kiderül.

Ezek szerint:

 • A Blaguss telephelye a Muskátli utcában lesz. (Az oladi elkerülőútnál.)
 • A Volánbusz nem adta át az Éhen Gyula téri épületeit, így a cég konténerekben fogadja majd a téren az ügyfeleket.
 • A Volánbusz az utastájékoztató eszközöket (megállóhelyi indulási jegyzék) sem adja át, de már dolgoznak az alternatívákon, ahogy az egyéb (többek között digitális) utastájékoztató eszközökön is.
 • A Blaguss megrendelt 25 darab új szóló, 5 darab új csuklós és 3 darab új midi Mercedes gyártmányú autóbuszt. Ezek most gyártás alatt vannak, november közepére várható az első jármű érkezése.
 • A menetjegyeket és a bérleteket valószínűleg árulja majd a GYSEV, és kültéri jegykiadó automaták lesznek a Rohonci utcai Órásháznál, a Thököly utcán, az Éhen Gyula téren és várhatóan máshol is.
 • És jön a teljesen új menetrend

  Az utasok számára még talán ennél is fontosabb, hogy január 1-től teljesen új menetrend lép érvénybe Szombathelyen, amely egyben a járatok átszervezését is jelenti.

  A legfontosabb változásokat ez a táblázat foglalja össze.

  Kattintson a képre a nagyításhoz!
  Nyugat.hu

  A teljes menetrendjavaslat – térképekkel és magyarázatokkal - innen tölthető le .

  A Blagus képviselői a jövő heti szombathelyi közgyűlésen egy prezentációban részletesen bemutatják a menetrendet és az egyéb változásokat.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos