Nemcsak a menetrend, de a buszjáratok is megváltoznak Szombathelyen

Január 1-től sok minden más lesz. Már tudjuk a részleteket is.

Ahogy arról lapunk is beszámolt „Elhoztuk a 21. századot” – Bemutatták, milyen buszok járnak Szombathelyen január 1-től 2021. June 30. 11:20 , január 1-től nem a Volánbusz, hanem az osztrák-magyar tulajdonú Blaguss Agora Hungary Kft. működteti Szombathely helyi járatait.

A változástól a városvezetés – és valószínűleg az utazóközönség java is - azt várja, hogy javul majd a szolgáltatás minősége.

Mészáros D. Zsolt

Hogy ez valóban megtörténik-e, egyelőre nem lehet tudni, mindenesetre a jövő heti közgyűlés tárgyalja azt az előterjesztést, amiből sok minden kiderül.

Ezek szerint:

 • A Blaguss telephelye a Muskátli utcában lesz. (Az oladi elkerülőútnál.)
 • A Volánbusz nem adta át az Éhen Gyula téri épületeit, így a cég konténerekben fogadja majd a téren az ügyfeleket.
 • A Volánbusz az utastájékoztató eszközöket (megállóhelyi indulási jegyzék) sem adja át, de már dolgoznak az alternatívákon, ahogy az egyéb (többek között digitális) utastájékoztató eszközökön is.
 • A Blaguss megrendelt 25 darab új szóló, 5 darab új csuklós és 3 darab új midi Mercedes gyártmányú autóbuszt. Ezek most gyártás alatt vannak, november közepére várható az első jármű érkezése.
 • A menetjegyeket és a bérleteket valószínűleg árulja majd a GYSEV, és kültéri jegykiadó automaták lesznek a Rohonci utcai Órásháznál, a Thököly utcán, az Éhen Gyula téren és várhatóan máshol is.
 • És jön a teljesen új menetrend

  Az utasok számára még talán ennél is fontosabb, hogy január 1-től teljesen új menetrend lép érvénybe Szombathelyen, amely egyben a járatok átszervezését is jelenti.

  A legfontosabb változásokat ez a táblázat foglalja össze.

  Kattintson a képre a nagyításhoz!
  Nyugat.hu

  A teljes menetrendjavaslat – térképekkel és magyarázatokkal - innen tölthető le.

  A Blagus képviselői a jövő heti szombathelyi közgyűlésen egy prezentációban részletesen bemutatják a menetrendet és az egyéb változásokat.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos