Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nemény András levélben kéri a szombathelyi cégvezetőket, hogy fizessék a 2%-os helyi adót

Mert így tudnak hozzájárulni a gyermekétkeztetéshez, a szociális és egészségügyi ellátáshoz.

Tavaly év végén jött ki az a kormányrendelet Itt a nagy Orbán bejelentés 2020. December 19. 13:39 , mely szerint kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-jétől a felére csökkentik.

Mivel ezt az adót a helyi önkormányzatok szedik be, a kieső pénzek lyukat jelentenek a települések költségvetésében, amit aztán vagy kompenzál az állam, vagy nem.

Tapasztalataink szerint a fejlemények erősen megosztják a szombathelyi vállalkozókat.

Vannak, akik üdvözlik a döntést, igazat adnak annak kormányzati érvnek, mely szerint a pénzek így is helyben maradnak, itt hasznosulnak, és az önkormányzat eddig sem jeleskedett az észszerű elköltésben. Legalábbis ők keveset láttak belőle.

Kilátás a szombathelyi polgármester teraszáról - Megváltozott kilátások
Mészáros D. Zsolt

Mások viszont azonnal úgy döntöttek, hogy nem élnek a felkínált a felkínált könnyítéssel, amelynek elfogadásáról mellesleg nyilatkozniuk kell.

Nem titkoltan az utóbbi tábor bővítésének szándékával keresi meg levélben a szombathelyi vállalkozókat Nemény András.

Nemény András levele
Nyugat.hu

A polgármester azt kéri tőlük, hogy amennyiben a cégük anyagi helyzetük engedi, ne nyújtsák be a fenti nyilatkozatot, és továbbra is utalják át az önkormányzatnak a 2 százalékos adót.

"A 2%-os adómérték fenntartásával és megfizetésével Ön is hozzá tudna járulni a szombathelyi gyermekérkeztetés, szociális- és egészségügyi alapellátás változatlan színvonalon történő ellátásához" – szól az érvelés.

Várjuk a szombathelyi cégvezetők – és mindenki - véleményét.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra