Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nemény András: Két év alatt 120 millióval lett drágább a szombathelyi közétkeztetés

A közgyűlés baloldali frakciójának vezetője az uszodáról, a fűnyírásról, óvodavezetőről is beszélni akar a jövőheti közgyűlésen.

A nyári szünet előtti utolsó közgyűlést bő egy héttel megelőzve tartott sajtótájékoztatót a frakcióvezető. Ahol elmondta, még a képviselők sem tudják, milyen napirendi pontokat tárgyalnak majd június 7-én, de a baloldal ismer olyan ügyeket, amelyekről mindenképpen beszélni kellene.

Ne a gyerekek, hanem az önkormányzat fizessen

Ilyen az uszoda-ügy. Mint mondta, az uszodát használó Vízmű SC-ben sportoló gyerekek szülei azt az értesítést kapták, hogy drágul a sportolók által fizetendő belépődíj. Pedig az uszoda 2,4 milliárdból újult meg, ehhez az önkormányzat 800 millió forintot adott, és azt ígérték, hogy a fejlesztési miatt olcsóbb lesz az üzemeltetés.

Vágvölgyi Bálint

20 millió hiányzik a szükséges összegből, és ezt az üzemeltet Vasivíz most az úszókon akarja behajtani - mondta. Nemény szerint ez felháborító, mert az uszodát használ másik egyesült, a vízilabdázókat nevelő AVUS 20 milliós önkormányzati támogatást kap, és TAO-támogatásokra is jogosult, miközben a Vízmű SC nem.

A frakcióvezető kijelentette, ez és a havi 25 ezer forintos tagdíj hátrányos helyzetbe hozza az úszókat, hangsúlyozta, itt tömegsportról van szó. Bejelentette, a közgyűlésben javasolni fogják, hogy a hiányzó 20 millió forintot a város költségvetéséből fizessék ki.

Bánki Donáthoz köthető, fideszes cég

A közétkeztetés helyzetéről is szeretnének beszélni a jövő heti ülésen. Az elmúlt két évben összesen 120 millióval lett drágább a közétkeztetés, miközben semmiféle minőségi javulás nem volt. Nemény szerint a szombathelyi közétkeztetést Bánki Donáthoz köthető, fideszes cég végzi.

A képvisel kijelentette, megvizsgálnák a Szompark tevékenységét is, ugyanis tarthatatlan, hogy a városban nem nyírják rendesen a füvet Gyermeknagyságú fű burjánzik a szombathelyi Szent István király utcában 2017. May 30. 11:01 , a parkok és a játszóterek is elhanyagoltak. Amikor megkérdezte a Szompark vezetőit, mire lenne szükségük a jobb munkához, azt a választ kapta, hogy ne kell több pénz, és ennél jobb munkát nem lehet végezni.

Megjegyezte, hogy az ügyet felvetette a bizottsági ülésen is, ahol Kecskés László képviselő (Fidesz) azt mondta, hogy mindenki nyírja le a háza előtt a füvet, ő is ezt teszi. Nemény szerint viszont nem az a megoldás, hogy a lakók végezzék el az önkormányzati cég munkáját.

Zárt ajtók mögött az óvodások?

A játszótereken is csak eltávolítják a balesetveszélyessé vált eszközöket, de helyettük nem hoznak újat, mert nincs rá keret. Nemény kijelentette, ha módjuk lesz rá, teljesen máshogyan oldják meg a város közterületeinek karbantartását.

A frakcióvezető az óvodákról is szeretne napirendi pontit a közgyűlésen. Egyre csúszik az Aréna óvoda felújítása Tavaly augusztus óta áll a szombathelyi Aréna Óvoda felújítása 2018. April 17. 09:41 és az óvoda visszaköltözése, a szülök idegesek, a gyerekek nem érzik jól magukat, mert az ideiglenesen kijelölt Petőfi utcai épületben rosszak a körülmények.

De gondok vannak a Margaréta óvodában is. Nemény elmondta, hogy a nemrég a közgyűlés úgy választotta meg az új óvodavezetőt, hogy a jelöltet nem támogatta a bizottság és a szülők sem. Azóta lehetetlen állapotok alakultak ki az óvodában, előfordult, hogy az óvodavezető reggel 8:30-kor bezáratta az óvoda ajtaját, hogy aki elkésett, az ne tudjon bemenni.

Az ajtót végül a katasztrófavédelem nyittatta ki, hiszen tűz- és személyvédelmi okokból azt egyébként sem szabad zárni napközben. Nemény kijelentette, vizsgálatot kezdeményeznek az illetékes bizottságnál, aminek Rettegi Attila (Fidesz) az elnöke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra