Nemrég érkezett a soproni kosárcsapat legnagyobb sztárja, most azonnali hatállyal kirúgták

Pedig olyan szépen indult.

A soproni kosárlabdacsapat Facebook-oldala szeptember 10-i bejegyzésében adta hírül, hogy megérkezett a bécsi reptérre, majd a városba Brittney Sykes.

Sykes igazi sztárnak számít.

A Wbascet azt írja, a játékos nyáron a WNBA-ben a Los Angeles Sparks csapatát erősítette, az elmúlt évadban az ausztrál profi bajnokság a WNBL legjobb védőjének is megválasztották.

Most viszont a csapat honlapján az olvasható, hogy azonnali hatállyal felbontották a szerződését.

Brittney Sykes szeptemberi érkezésekor
Facebook/Sopron Basket

„Brittney Sykes, itt tartózkodása rendkívül rövid ideje alatt, immár másodszor, súlyosan megszegte a közöttünk fennálló szerződést azzal, hogy a megadott határidőre nem érkezett meg, az edzésmunkába nem kapcsolódott be. Nem egy edzés kihagyásáról van szó, hanem mindkét esetben több napról” – olvasható a bejegyzésben.

Hozzáteszi: a játékos semmilyen elfogadható magyarázattal nem tudott szolgálni arra a kérdésre, hogy miért van távol. Ügynökével történt egyeztetés után, maga az ügynök sem tudta rábeszélni, hogy azonnali hatállyal szüntesse be szerződés szegő magatartását és térjen vissza Sopronba.

Elismerik, hogy Sykes „ egy egészen kivételes adottságokkal rendelkező játékos, aki akár hosszútávon is megoldást jelenthetett volna klubunk számára hátvéd poszton” , ám az atletikus adottságok, a gyorsaság, a kiváló fizikum még nem minden, a klub nem nézi el egy játékos sorozatos fegyelmezetlenségét és a szerződés semmibe vételét.

Hogy pontosan mi történt, azt nem lehet tudni, a közösségi oldalon is csak találgatások vannak. Úgy tűnik, a közösség szerette a játékost, aki Instagram-bejegyzései alapján úgy tűnt, kijön társaival.

Az alábbi videófelvételen amerikai szólások jelentését kell kitalálnia csapattársainak.

A közlemény utolsó mondta azt sugallja, Sykes története nem egyedi :

„Rendkívül aggasztónak tartom azt a gyakorlatot, amely egyre inkább elharapódzóban van, miszerint egyes játékosok úgy tekintenek a FIBA európai és nemzeti bajnokságaira, mint valami téli üdülésre. Semmibe veszik, nem tisztelik az írott szerződéseket és úgy közlekednek, ahogy azt kedvük tartja.”
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport