Nemzetközi porondon a Vas megyei Fitt-boxosok

Az egyesület versenyzői nem pihentek az utóbbi időben sem.

Október 14. és 24. között rendezték meg az Ifjúsági Európa-Bajnokságot Montenegróban, ahol Buza Rafael és Buza Rómeó képviselte a Vas megyei Fitt-Box Egyesületet.

Először Buza Rómeó lépett kötelek közé 16-án, 67 kg-ban a horvát Leon Buzikkal szemben. Az ellenfél magas, jó technikai képességekkel rendelkező ökölvívó volt, kiélezett három menetet láthatott a közönség. Teljes mértkében egy ide-oda adható meccs volt, amin a bírák megosztott pontozással a horvát versenyzőt hozták ki győztesnek.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Buza Rafael 18-án kezdte meg a versenyzést, 63,5 kg-ban az albán Rucaj Fajtonnal nézett farkasszemet. Az ellenfél roppant kellemetlen stílusban bokszolt, folyamatosan fogott, a vasi versenyző azonban igyekezett kihasználni minden kínálkozó alkalmat, az albán bunyósra rá is számoltak az első és a harmadik menetben. Kétség sem fért hozzá, hogy Rafael nyújtott jobb teljesítményt, ezt a bírák is így látták, egyhangú pontozással győzedelmeskedett.

Rafael következő mérkőzésére 21-én került sor, amelyen a moldáv Stefan Vozneacovschi-val szállt szembe. Rafael kissé bizonytalan első menet után szépen felvette az iramot, igyekezte uralni a mérkőzést. Az egyesület véleménye szerint a második és a harmadik menetben is ő volt a jobb, azonban a pontozás nem ezt tükrözte, a bírák a moldáv versenyzőt hozták ki győztesnek. Az edzők éltek az óvás lehetőségével, azonban ennek nem adtak helyt, pedig volt alapja.

„Mindkét versenyzőnkre büszkék vagyunk, hiszen remekül teljesítettek a kontinentális megmérettetésen” – mondta lapunknak Varsányi Áron edző.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Néhány nappal később, 20-án az egri edzőtáborozást követően a serdülő válogatott tagjaként Hökkön Balázs Horvátországba utazott, ahol a Zagreb Open Nemzetközi Tornán lépett szorítóba 57 kg-ban. Balázs súlycsoportjában öten voltak, ő végül a harmadik helyen zárta a tornát.

„Balázsra is büszkék vagyunk, még nagyon a pálya elején jár, így keményen megyünk tovább előre” – mondta Varsányi.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

25-én vette kezdetét a Felnőtt Férfi Világbajnokság Szerbiában, Belgrád városában. A hazánkat képviselő csapat tagjaként a Fitt-Box ökölvívói közül Hámori Ádám utazhatott a világversenyre.

Ádám mérkőzésére 27-én került sor, 86 kg-ban lépett ringbe a négy év után visszatérő török Burak Aksinnal szemben. A főiskolai világbajnok lefogyasztott az új cirkálósúlyba, és otthonosan érezte magát az első percben, magassági fölényét igyekezett kihasználni a török riválissal szemben.

Úgy tűnt, minden rendben van, Ádám akarata érvényesült az első menetben, de csak egy pontozónál kapta meg ezt a periódust. A mérkőzés hasonló mederben zajlott, Ádám kizárta a törököt, ennek ellenére elveszítette az összecsapást a pontozóknál, amely miatt a magyar delegáció óvást nyújtott be.

„Büszkék vagyunk Ádámra, hiszen önmagában már az is nagy szó, hogy világbajnokságon lépett szorítóba. Komolyan és céltudatosan készült hosszú kihagyást követően, sajnálatos, hogy a pontozás így alakult, de ebből erőt merítve a továbbiakban is keményen fogunk dolgozni!” – mondta az edző.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport