Neumann Jánosról nevezik el a szombathelyi teret, ahol már áll a számítógép feltalálójának mellszobra

Később lehet dr. Pungor Ernő, dr. Takáts Jenő, Gál Ferusz József, Makkos Vilmos utca vagy tér is a városban.

Neumann Jánosról nevezik el a szombathelyi Neumann János iskola előtti teret, ahol már áll Neumann János mellszobra - derül ki a jövő heti városi közgyűlésre készült anyagból.

Neumann tér Szombathelyen
Ezt a teret nevezik el Neumann Jánosról
Mészáros D. Zsolt

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az ELTE-SEK egyetemi docense javasolta, hogy az önkormányzat közterületet nevezzen el az 1903. december 28-án, Budapesten született matematikusról, aki kvantummechanikai elméleti kutatásai mellett a digitális számítógép elvi alapjainak lefektetésével vált ismertté.

Szombathelyen a 11-es Huszár út elején lévő körforgalom mellett álló általános iskola viseli már Neumann János nevét. Az iskola előtt van egy kis közpark, ahol a tudós mellszobra is áll. A városvezetés azt javasolja, hogy ezt a közteret nevezzék el Neumann Jánosról.

A javaslatban azt is kiemelik, hogy az elnevezés semmilyen címet, házszámot nem érintene, tehát senkinek sem okozna plusz tennivalókat. A döntést a közgyűlés hozza meg jövő hét csütörtökön.

Neumann tér Szombathelyen
A téren már áll a tudós mellszobra
Mészáros D. Zsolt

Az anyagban az is szerepel, hogy a hivatalba folyamatosan érkeznek javaslatok közterületek elnevezésére, ezt ugyanis jogi és természetes személyek is kezdeményezhetik, vagyis gyakorlatilag bárki.

A hivatal nyilván is tartja ezeket a kezdeményezéseket. Most ezek a javaslatok vannak:

Forrás: szombathely.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet