Eddig: 1 639 863 / 3 000 000 Ft, 75 támogató. Még8nap.
Légy része az igazságnak!

Nézzék, milyen sivár, na jó, észrevétlen lett ez a Szent Márton pihenőhely

A minap a Ják-Szombathely közötti erdőben túráztunk.

Rátévedtünk arra a bizonyos sárga útra (hivatalosan Szent Márton Gyalogos Zarándokútra, ami egészen Toursig vezet), és amit pár éve, Szent Márton közelgő 700. születésnapja apropóján nagy felhajtás közepette avattak fel. A hideg ellenére szabadtéri ebédre vágytunk, így előre kitaláltuk, majd a pihenőhelyen megállunk, és abban a kis virágos oázisban, amit eddig a fotókról ismertünk csak, majd ott előkapjuk a szendvicseket, megmossuk az almákat.

Viszonylag könnyen megtaláltuk a fiatal tölgyesben a fapadot, egy asztallal, és az útbaigazító táblát is. De ennyi? A földön az avarban egy Szent Márton kép még ázott, merthogy időközben eleredt az eső.

Szent Márton pihenőhely
Szent Márton pihenőhely
Nyugat.hu

Bedöntött téglás kupac, talán alkalmi tűzrakóhely. De milyen jól jött volna egy esőbeálló! Vagy legalább olyan pad, aminek van tetőrésze.

Szent Márton pihenőhely
Szent Márton pihenőhely
Nyugat.hu

Persze alapból nem is kellene sokkal több egy pihenőhelyhez, mondjuk még egy vízcsap, egy szemetes, egy esőbeálló, egy legális tűzrakóhely, ha már az éhes és fáradt zarándokok kiszolgálására lenne ez a hely hivatott. A túrajelek persze kipipálva, csak valahogy az átadón készült képeken nagyobb felhajtásnak tűnt ez az egész.

Szent Márton pihenőhely
Szent Márton pihenőhely
Nyugat.hu

Szerintünk alapból kéne ilyen padokat fontosabb túrahelyekre kitenni, csak úgy, mindenfajta jubileumok, avatók nélkül. Mert őszintén, mennyi kerülhetett mindez?

Szent Márton pihenőhely
Szent Márton pihenőhely
Nyugat.hu

Az avatón 2014-ben a helyszín, alkalmi muskátlikkal

Pihenőhely avatása a Szent Márton-erdőben
Bonyhádi Zoltán
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Jelentem

Tovább az oldalra