Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Niedermüller mégis ingyen odaadja az átvilágítási jegyzőkönyveket

Korábban félmillió forintot kértek volna a sajtótól.

Lapunk is beszámolt arról a kis adok-kapokról, ami az Átlátszó oknyomozó portál és a Niedermüller Péter (DK) vezette Erzsébetváros között zajlott.

Az előbbi Átlátszó oknyomozó portál"]szerette volna kikérni a 6. kerület cégeinek átvilágítási jegyzőkönyvét, de a kerület vezetősége jelezte, hogy azt csak 484 ezer forintért tudják odaadni, merthogy annyiba kerül, hogy a dokumentumokból kitöröljék a személyes adatokat.

Most viszont a kerület arról tájékoztatta a portált , hogy Niedermüller Péter polgármester elrendelte, hogy költségtérítés nélkül is anonimizálják a jelentéseket, majd ingyen közzéteszik azokat a kerületi honlapon és egyben megküldik őket az Átlátszónak augusztus 15-ig.

Niedermüller Péter
Facebook/Niedermüller Péter

Így nemsokára kiderül, hogy mi is történt Klauzál téri vásárcsarnok ügyében, ami felkeltette az oknyomozó portál figyelmét és gyanakvását.

Időközben lapunk konzultált egy jogi szakértővel, aki elmondta: önmagában nem ördögtől való, hogy egy intézmény pénzt kér a dokumentumok kiadásáért, mert ezt lehetővé teszik a jogszabályok, ha bizonyos munkaórát meghalad az ezzel való pluszmunka.

Ami a konkrét ügyet illeti: a közel félmillió forint első hallásra túlságosan magasnak tűnik, igaz, csak a részletek ismeretében lehet megbecsülni a reális összeget. Nagyobb baj, hogy az önkormányzat eddig nem igazán látszott partnernek, hogy tisztán lehessen látni a csarnok ügyében.

Talán augusztus 15. után okosabbak leszünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Félmillió forintot kér a sajtótól egy budapesti önkormányzat egy átvilágítási jelentés kiadásáért

Az ügy pikantériája, hogy nem egy Fidesz-, hanem egy DK-vezette kerületről van szó.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra