Nyitott ablakok és kérdések – Tisztítják a Savaria Hotelt

Akár örülhetnénk is neki, de megtanultunk óvatosnak lenni.

Szerda reggel 8 óra felé vette észre munkatársunk, hogy a Savaria Hotel hátsó bejáratánál kikukucskál valaki vegyvédelmi ruhában.

Később visszamentünk, hogy kiderítsük, miről is van szó, de csak egy cégnevet sikerült megtudnunk.

Felhívtuk az ügyvezetőt, aki titoktartásra hivatkozva elzárkózott az információadástól.

Nyitva van az ablak
Mészáros D. Zsolt

Ezek után megkérdeztük a szombathelyi önkormányzatot, hogy van-e köze a takarításhoz, merthogy korábban rendelt meg hasonlót 300 kiló hulladékot szedtek össze a magánkézben lévő Savaria Nagyszállónál az önkormányzat emberei 2021. October 19. 14:49 , de azt a választ kaptuk, hogy:

„Az egykori Nagyszálló épülete nem az önkormányzat tulajdona, így az ott folyó munkálatokkal kapcsolatban érdemben a tulajdonos tud beszámolni.”

Természetesen a tulajdonosnak is elküldtük a kérdéseinket, de egyelőre onnan nem kaptunk választ.

Ismerve a Savaria Hotel előtörténetét, csak nagyon óvatosan vagyunk optimisták.

Mert juthatunk arra a következtetésre, hogy végre valahára elindultak a munkálatok, de könnyen el tudjuk képzelni azt is, hogy annyi történt, hogy tarthatatlan állapotok alakultak ki az épületben.

Amikor tényfeltáró cikkünket készítettük a szerencsétlen sorsú épületről, több szemtanú is állította, hogy a galambok jelenlétének (ürülék, tetemek stb.) kegyetlen következményei vannak, ami akár kikezdheti az épület állagát is.

A galambok aktívabbak, mint az új tulajdonos
Mészáros D. Zsolt

Így el tudjuk képzelni, hogy a jelenlevő munkások mindössze ezt orvosolják most a vegyvédelmi ruhákban.

Az önkormányzattól egyébként azt is kérdeztük, hogy voltak-e egyeztetések az utóbbi hetekben-hónapokban a tulajdonossal, de erre nem kaptunk választ.

Ez viszont akár némi bizakodásra is okot adhat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság