300 kiló hulladékot szedtek össze a magánkézben lévő Savaria Nagyszállónál az önkormányzat emberei

Az új tulajdonos nem reagált az önkormányzat felszólítására, a takarítás költségeit kiszámlázzák neki.

2,5 óra alatt mintegy 300 kiló hulladékot szedtek össze a SZOVA és a Szompark munkatársai a Savaria nagyszálló környékéről- írja a város hivatalos Facebook-oldala. A Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület pedig magasnyomású vízsugárral tisztította meg a kosztól és galambürüléktől az épület környékét.

Megtisztult a Nagyszálló környéke, Savaria Nagyszálló
Forrás: Facebook / Szombathely MJV

Az épület környékének gyommentesítését már a múlt héten elvégezték, miután a polgármesteri hivatal megrendelte a munkát az önkormányzati cégeknél.

Ennek előzménye, hogy az önkormányzat még szeptember közepén szólította fel az egykori Savaria Szálló jelenlegi tulajdonosát az épület körüli járda takarítására és gyommentesítésére, ám a cég a megadott határidőn belül nem tett eleget a felszólításnak, és nem is reagált rá.

Megtisztult a Nagyszálló környéke, Savaria Nagyszálló
Nagy Jácint / Savaria Fórum

A hivatal ezek után rendelte meg a munkát, aminek teljes költségét kiszámlázzák majd a tulajdonosnak.

Ismert milliárdos vette meg a Savaria Nagyszállót

A Savaria Nagyszállót idén tavasszal vette meg Az ország egyik leggazdagabb embere vette meg a Savaria Szállót 2021. June 24. 11:38 furcsa körülmények között egy sokáig titokzatos vevő. A szálló magánkézben volt, korábbi tulajdonosa csődbe ment, az ingatlant a felszámoló hirdette meg értékesítésre. szállóra januárban érkezett egy vételi ajánlat, ami azért volt gyanús, mert a meghirdetettnél jóval magasabb vételárat tartalmazott.

Megtisztult a Nagyszálló környéke, Savaria Nagyszálló
Nagy Jácint / Savaria Fórum
Az önkormányzat éppen ezért nem élt az elővételi jogával Döntött a szombathelyi közgyűlés, nem veszik meg nettó 470 millióért a Savaria nagyszállót 2020. January 22. 10:21 , az adás-vétel azonban sokáig elhúzódott. végül tavaly ősszel írták alá az adásvételi szerződést. Idén nyáron derült ki Háttérbe húzódó, Tiborcz Istvánnal is üzletelő milliárdosé lett a Savaria Nagyszálló 2021. June 28. 11:30 , hogy az ország egyik leggazdagabb embere vette meg a Savaria Szállót.

A nagyszállót megvásárló cég Jellinek Dávid érdekeltségébe tartozik, aki fent van a 10 leggazdagabb magyar listáján, a kilencedik helyen, vagyonát 170 milliárd forintra becsülik.

Megtisztult a Nagyszálló környéke, Savaria Nagyszálló
Forrás: Facebook / Szombathely MJV

A NER-hez Tiborcz Istvánon, a miniszterelnök vején keresztül kapcsolódik, 2020-ban ő vásárolta meg Tiborcz tulajdonrészét a Appeninn Nyrt-ben.

Az ügy további érdekessége, hogy információink szerint a felszámoló Cél-Org és a vevő Krosnow Property Kft. is Jellinek érdekeltségébe tartozik, így "házon belül" le tudták bonyolítani az üzletet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet