A tekés társadalom, vállalkozók és a város összefogásával újult meg a szombathelyi VAOSZ tekepálya

A részletek sajtótájékoztatón derültek ki, ahol gurítani is megtanultunk.

Takács Ernőné, Klárika 83 éves, 66 évesen megözvegyült, szeretett volna sportolni, közösségben lenni. Az Aranykorúak Sportegyesületénél kezdett el tekézni. Gyorsan rákapott az ízére – tudtam meg tőle. Arra is vállalkozott, hogy megtanít engem tekézni, de erről majd egy kicsit később, mert eredetileg egy sajtótájékoztató miatt kerültem a szombathelyi VAOSZ pályára, ahol Klári nénivel megismerkedtem.

„Nem volt még a sport területén olyan együttműködésre példa, mint amilyet a szombathelyi önkormányzat a Vasi Tekesport Alapítvánnyal kötött" - kezdte Tóth Kálmán, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke. A feladatellátási megállapodás keretében az alapítvány újította fel és működteti a pályát, mely 2023 márciusa óta tartozik a tekésekhez. Németh Lajos és Nagy László többszörös világbajnokok is megálmodói voltak az alapítványnak.

VAOSZ tekepálya fejlesztése sajtótájékoztató
A sajtótájékoztató résztvevői. A képre kattintva galéria nyílik.
Mészáros D. Zsolt

„Nagyon rossz műszaki állapotban volt a majdnem 60 éves épület” – emlékezett vissza László Győző, sportért is felelős alpolgármester, aki kiemelte, gondos gazdái a tekések az ingatlannak. Komoly vállalásokat tettek annak érdekében, hogy olyan magasszintű infrastruktúra álljon rendelkezésre, amilyen magasszintű a Vasi Tekesportért Alapítvány szakmai és közösségi munkája. Méltó a nagy múltú Vas megyei tekesporthoz az a környezet, amely a profi és az amatőr sportolókat, a szórakozni vágyó embereket fogadja jelenleg.

„Tetőjavítás, fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, vizesedés megszüntetése is szerepelt a feladatok között. Felújították az öltözőket, a fürdőt, a pályát, átalakították a nézőteret, kicserélték a bútorzatot, kívülről-belülről lefestették az épületet. Készül az álmennyezet" – sorolta Hegedűs András, az alapítvány menedzsere.

„Jövő nyáron újra minősítik a pályát, hogy meg tudják tartani az első osztályú és nemzetközi minősítést, még van hátra néhány feladat" – árulta el Hegyi Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke.
VAOSZ tekepálya fejlesztése sajtótájékoztató
Az öltözők is megújultak
Mészáros D. Zsolt

Mint kiderült, délután kettőtől minden nap foglalt a pálya, de azért akadnak még szabad időpontok. Egyesületek, munkahelyi közösségek, baráti társaságok is járnak tekézni. Az amatőr pályabérlések mellett, jelenleg négy bajnokság fut: két csapatbajnokság, egy nemzeti és egy egyéni bajnokság.

Olyan körülményeket akartak biztosítani, hogy aki lemegy oda, otthon érezze magát. Az önkormányzat mellett cégek, magánszemélyek is nyújtottak anyagi és természetbeni segítséget.

VAOSZ tekepálya fejlesztése sajtótájékoztató
Délután kettőtől mindig megtelik élettel az épület
Mészáros D. Zsolt

Csercsics Balázs, mint tekés és a sportág szerelmese a Csercsics Faipari Kft. vezetőjeként sokat segített a felújításban, kapcsolatait is bevetette: így többek között a Falco Zrt. is támogatta a projektet.

Rendszeresen 250 fő jár a tekepályára. A tekés társadalom szívén viseli a pálya sorsát, ami az egyetlen a városban, a környéken sem találni ilyen színvonalút. A legfiatalabb regisztrált pályahasználó 8, a legidősebb pedig 87 éves.

VAOSZ tekepálya fejlesztése sajtótájékoztató
Tibor 87 évesen heti háromszor gurít
Mészáros D. Zsolt

Németh Lajos köszönetét fejezte ki a városnak, hogy megfogta a tekések kezét, a játékosoknak, a sportbizottságnak, a Szombathelyi Sportközpontnak, a vállalkozóknak. Elmondta, végre újra sínen van a szombathelyi tekesport.

A sajtótájékoztató végén László Győző egy defibrillátort adott át. Tavaly szükség lett volna egyébként egy ilyen készülékre, de szerencsére a jelenlévők lélekjelenlétének köszönhetően sikerült az életmentés. A hivatalos rész után a sajtó képviselői is kipróbálhatták a pályát. Engem, ahogy már írtam, a tapasztalt Klári néni tanított meg az alapokra.

„Itt a VAOSZ pályán ismertem meg a mostani párom, Tibort. Hetente többször járunk tekézni, ő 87 éves. Tibor csapatában is játszom, és a saját csapatomban is. Nem arról szól a teke, hogy csak dobni kell, megvan a technikája, koncentrálni kell.” – mondta mesterem, aki jó oktatónak bizonyult.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport