Nyugat-Dunántúlon terjeszkedik az Auchan

Az eddig főként a fővárosban és Kelet-Magyarországon ismert lánc három áruházat is nyit a nyugati régióban.

Az Auchan Magyarország a közelmúltban egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy még az idén három új áruházláncot nyit az országban.

Lapunk a részletekről érdeklődött a cégnél, és a következőket tudtuk meg.

 • Az Auchan a három új egységeinek mindegyikét Nyugat-Dunántúlon nyitja meg.
 • Zalaegerszegen és Győrben szupermarket, Sopronban pedig superstore koncepciójú áruházat nyit az üzletlánc.
 • Az Auchan csak az utóbbi időben kezdett el a kisebb alapterületű, a napi bevásárlást kiszolgáló, a „hagyományos piacok hangulatát felidéző” boltok felé nyitni: az első ilyen szupermarket Szekszárdon nyílt, ezt követi majd a győri és a zalaegerszegi.

 • Mindkét áruházban 40 főt foglalkoztatnak majd – közölte lapunkkal a cég.

 • Más lesz viszont a soproni üzlet, amely úgynevezett superstore formában működik, amely „az USA-ban és Nyugat-Európában már bevált üzletkoncepciót vezetett be a hazai piacra.”

 • A superstore-ok jellemzője, hogy a szupermarketek kínálatánál jelentősen szélesebb választékot, a friss élelmiszer mellett szezonális és nem élelmiszer típusú termékeket kínálnak, így próbálják becsábítani a napi és havi bevásárlást végzőket egyaránt.

 • A 4 ezer négyzetméteres budapesti 10. kerületi után a soproni superstore a második lesz az országban, és méretét mutatja, hogy közel százan dolgoznak majd benne.

 • Az Auchan Retail Magyarország jelenleg 19 hipermarketet, egy szupermarketet, egy superstore-t, 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást és online áruházat üzemeltet, és közel hétezer főt foglalkoztat.
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság