Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Az Ökotárs Alapítvány a jogállamiságot, a demokráciát, és az emberi jogokat támogatja a 4 millió eurós EU-pénzből

Pontosítják a korábban napvilágra került összeget, illetve tisztázzák a program célját és annak lebonyolítását.

Lapunk is beszámolt A Norvég Alap helyett az Európai Bizottság ad milliárdokat a magyar civileknek 2022. November 23. 08:35 arról a civil szervezetek számára fontos hírről, mely szerint az Európai Bizottság segítségével jelentős pénzhez jutnak a magyar nonprofit szervezetek, NGO-k.

Mindez annak köszönhető, hogy a Bizottság a következő két évben a CERV (Polgárok, Esélyegyenlőség, Jogok és Értékek) programon keresztül egy jelentős összeget juttat az Ökotárs Alapítványnak, amely ezt a pénzt szétosztja az uniós értékek, köztük a jogállamiság védelmére.

Ezzel kapcsolatban az Ökotárs Alapítvány egy közleményt juttatott el szerkesztőségünknek, amely pontosítja a korábban napvilágra került összeget, illetve tisztázza a program célját és annak lebonyolítását.


Az Ökotárs Alapítvány közleménye

Az Európai Unió „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” programjának köszönhetően 2023-ban jelentős új pályázati forrás nyílik a helyben, illetve térségi és országos szinten tevékenykedő magyarországi civil szervezeteknek.

Az Ökotárs Alapítvány vezette négytagú konzorcium sikeresen pályázott az Európai Unió valamennyi tagállamában elérhető program magyarországi megvalósítására. A konzorcium, amelynek további tagjai az Autonómia Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány-Magyarország és a Közösségfejlesztők Egyesülete, összesen 4 millió eurós forráshoz jutott, amelyből a következő 3 évben nyílt pályázatok útján fog támogatást adni a jogállamiság, a demokrácia, az egyenlőség és az emberi jogok védelme és népszerűsítése érdekében dolgozó hazai civileknek.

A program célja, hogy erős, összetartó és aktív civil közösségek működjenek országszerte. A leendő támogatottaknak munkájuk során lehetőségük lesz új partnerségek kialakítására, saját szervezetük fejlesztésére és módszertani tudásuk elmélyítésére, illetve konkrét kampányok megvalósítására is, hogy segítségükkel Magyarországon is minél többen kiálljanak magukért és másokért, és részt vegyenek a valamennyiünket érintő közügyek alakításában.

Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója elmondta:

„Az Ökotárs Alapítvány és partnerei évtizedek óta támogatnak civil kezdeményezéseket pályázatokkal, képzésekkel, mentorálással és tanácsadással. Hiszünk a demokráciában, a szolidaritásban és a mindenkit megillető emberi jogokban. Meggyőződésünk, hogy egy jól működő társadalomnak ezekre kell épülnie. Bízunk az aktív és cselekvő emberek munkájában, akik egymással összefogva fontos változások motorjaivá válhatnak, legyen szó helyi ifjúsági klubról, egy város környezetkárosító beruházásának megakadályozásáról vagy egy országos kampányról. Támogatásaink célja, hogy az emberek saját életük és közösségük irányítóivá váljanak.”

A program indulása 2023 elejére várható, a lebonyolítók decemberben további információkkal jelentkeznek a civil szervezetek és kezdeményezések számára.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet