Forrnak az indulatok a szombathelyi Oladi Általános Iskola frissen kinevezett igazgatója miatt

A szülők szerint a döntéskor nem vették figyelembe sem az ő, sem a pedagógusi véleményeket, ezért demonstrálni fognak az épületnél.

Ahogy arról mi is többször beszámoltunk, a héten ismét országszerte sztrájkolnak a tanárok egy modern és megbecsült oktatásért.

Közben más szálon is történnek az események. A szombathelyi Oladi Kéttannyelvű Iskolában például nemrég vezetőváltás történt, ami szintén kedélyborzolónak bizonyult.

Az iskola vezetésének pályázatát már többször kiírták, mire Favorido Erika, az iskola régi tanára, egy idő óta megbízott vezetője egyedüliként beadta a pályázatát, Három pályázat után sem nevezték ki az Oladi Általános Iskola igazgatójává az egyedüli pályázót 2022. July 05. 20:59 de soha nem hirdették ki győztesnek.

A mostani forduló azonban annyiban más volt, hogy a pályázatnak van nyertese, a Nyitra Utcai Általános Iskola egyik nyelvtanára.

A 2022 őszén kiírt újabb pályázatra hárman pályáztak. A Szombathelyi Tankerületi Központ nem dönt a pályázatokról, feladata mindössze a pályázati eljárás lebonyolítása és a pályázati dokumentációk továbbítása a döntéshozók számára. Az intézmény vezetésére megbízást 2023. január 21. napjától Vaskóné Németh Anita Adrienn kapott, aki egy, az Oladi Általános Iskolához hasonló, két tanítási nyelvű intézményben szerzett tapasztalatokat.

Azaz nem helyben, hanem a minisztériumban dönthetnek arról, hogy ki vezesse az intézményt.

A döntés viszont láthatóan kiverte a biztosítékot a szülőknél, akik nem értik, miért kell „külsős” igazgató akkor, amikor Favorido Erika már szakmailag bizonyított.

Az új vezető miatt az Oladi Kéttannyelvű Iskola szülői közössége ma, azaz január 23-án délután 13 óra 20 percre demonstrációt szervez az iskola elé, az igazgatói pályázatok bírálata során tapasztalt, a pedagógusi és szülői igények figyelembe vételének teljes elmaradása miatt.

– írja a szülők közös közleménye, amihez egy képet is csatoltak.

Olvasói fotó

A demonstrációról délután lapunk is beszámol.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet