A Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanárainak kétharmada fog sztrájkolni kedden

Korábban is részt vettek az országos megmozdulásokon.

Eljutott elektronikus postaládánkba a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola 33 pedagógusának közös közleménye, amely szerint csatlakoznak a meghirdetett országos sztrájkhoz 2023. január 24. kedden.

Ez a 49 főből számítva 67 százalékos várható részvételi arányt jelent, ami hasonló az egy évvel ezelőttihez - írják. A tervezett sztrájkról tájékoztatták az iskolavezetést is.

Mint írják, a törvényi előírásoknak megfelelően a tanulók felügyeletét megoldják az iskolában.

Az intézmény dolgozói egyébként korábban is kivették már a részüket az országos tiltakozásokból, legutóbb például kockás ingben demonstráltak egy élhető, modern oktatásért, és a tanári szakma megbecsüléséért.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PDSZ) országos sztrájkfelhívásáról itt írtunk bővebben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek