Orbán Balázs: Aki uralja a médiát, az uralja az országot

Orbán közölte, hogy 2010 előtt Magyarországon a média kevesebb mint 24 százaléka volt nemzeti tulajdonban, ami „borzalmas kiszolgáltatottságot” jelentett.

A média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot. Ezt közölte Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciájának nyitónapján, szerdán Budapesten.

Orbán közölte, hogy 2010 előtt Magyarországon a média kevesebb mint 24 százaléka volt nemzeti tulajdonban, ami „borzalmas kiszolgáltatottságot” jelentett, ez mostanra került 50 százalék fölé. Felsorolása szerint magyar alapítványok, egyesületek, magánszemélyek, köztük konzervatívok, szocialisták, liberálisok, és magyar egyházak, valamint a magyar állam is a médiatulajdonosok közé tartozik, ami egyúttal „természetes és jó médiapiaci átalakulás”.

Orbán közölte azt is, hogy a nyugati országokban az ottani média legkevesebb 70-80 százaléka van nemzeti tulajdonban, és szerinte Magyarországot elsősorban a nyugati liberális oldalról olyanok miatt kritizálják, ami ott „egészen természetes” .

Beszédében kijelentette, hogy a nyugati médiavilágon belül az a trend erősödik, hogy a média elkezd „bizonyos ideológiák szolgálólánya” lenni. Orbán közölte, hogy „a woke nevezetű, főként neomarxista alapból építkező ideológia foglyul ejti a médiát”.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek