Orbán egy mondattal bedöntötte a MOL részvények árfolyamát

Orbán Viktor bejegyzésének hatására beszakadt a Mol-részvények ára.

Az üzemanyag-árstop eltörléséből fakadó Mol-profitnövekedést az állam elvonja Orbán: extraprofittá nyilvánítja a kormány az üzemanyag rendkívüli hasznát 2022. December 07. 13:25 , és a rezsivédelmi alapba irányítja – jelezte Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán. A lépés nem meglepetés, a Mol így is jelentős profitot könyvel el, a büdzsének pedig jövőre nagy szüksége lesz plusz forrásokra, írja a portfolio.hu.

A kormány tegnapi lépése tovább növeli a Mol profitját, mert változatlan költségek mellett a 480-as árszint helyett 650 forint feletti áron értékesíthet. Így nem meglepő, hogy ma reggel a Mol árfolyama emelkedéssel nyitott a tőzsdén - és az sem, hogy kormány adóztatási tervének bejelentése után ezt az emelkedést mostanra teljesen megfordult, a vállalat részvényei zuhanni kezdtek - írja a 168ora.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek