Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

"Áldás, békesség, Orbán Gáspár" Miben hisz Viktor fia? Mi köze ennek a szüzességgyűrűhöz?

Utánajártunk, hogy mi is az a Felház, honnan jött és hova tart, és egyáltalán, mi köze van az egészhez Orbán Gáspárnak.

Rákerestünk a Felházra, hátha megtaláljuk a hitvallásukat, de egyelőre annyit sikerült csak kiderítenünk, hogy a gyülekezet még nincs bejegyezve egyházként, de a fejesek már ezen dolgoznak. Nemrég a nagyon menő, hipszter galaxisos borítóképpel díszített Facebook oldalukon osztották meg a hívőkkel, hogy

Mostanra a Felház olyan méreteket öltött, hogy szükséges előrelépnünk a jogi és pénzügyi keretekben

, majd egy kávéházi gyűlésen azt is megígérték, hogy minden pénzügyi adatot nyilvánosságra hoznak.

Annyi szent, helyes fiú lett Orbán Gáspár
Népszava

Felházból kapásból hármat is találtunk

Egyébként nem ez az egyetlen Felház nevű közösség Magyarországon. A komlói Felház Gyülekezet a Magyar Pünkösdi Egyház része így rögtön elkülöníthető a másik kettőtől.

A másik Felház az Élő Ige Gyülekezethez tartozik. A Felház Keresztény Centrum vezetőjét a HVG-nek sikerült elcsípni. Vinzce Gábor azt mondta, hogy alapvetően nincs közük Gáspárék Felházához, de tudnak egymásról, hiszen vannak hívők, akik mindkét gyülekezet összeröffenésein megjelennek. Arra a kérdésre, hogy miért nem tette szóvá, hogy a fiatalok lenyúlták a gyülekezete elnevezését, annyit mondott, hogy a Felház egy Bibliai fogalom, amit mindenki szabadon használhat.

Honnan jött akkor a fiatal Orbán gyülekezete?

A miniszterelnök fia nemrég egy Facebookon terjengő videóban bukkant fel, amiben olyan lazán köszön be, hogy

Áldás, békesség, Orbán Gáspár

. Aztán azt ecsetelik, hogy őt, és másik két társát azért kereste meg Isten, hogy szervezzék meg a Felházat, tehát a "trónörökös" már a gyülekezet alapításától, 2015 szeptemberétől fogva jelen van.

Szófogadó, jó keresztényekként meg is szervezték az első összejövetelt, és hallgatóknak kezdték terjeszteni az igét a fővárosi kávézókban. Mostanra azonban már annyi hívő, és nem hívő, gyűlt köréjük, hogy nagyobb helyszínre kell költözniük. Mint azt a Facebookos videóból megtudtuk, erre is Isten kérte meg őket.

A videó lényege annyi, hogy bejelentik, a Körcsarnokba viszik át a gyülekezetet, ahová 2500 embert várnak. Orbán Gáspár szerint:

Nem arra van hitünk, hogy Isten meg tudja-e tölteni 2500 emberrel a Körcsarnokot, hanem arra, hogy ez a 2500 ember, aki odajön, az fogja Istennek a tüzét, és elviszi az ország különböző részeibe, mert isten a Felházat is erre hívta, és azt akarja, hogy ez az ország az övé legyen.

Tehát április 21-én a Körcsarnokban gyűlnek össze a Felházban hívő fiatalok. De miben hisznek ők? Talán a "prédikátorokban", akiken kicsit több az alapozó a kelleténél? Vagy abban, hogy a csütörtöki bulik helyett inkább a Szent Lélekkel részegítik magukat, mint alkohollal?

Ilyen egy Felház gyűlés, háttérzenével, meg mindennel

Úgy tűnik, hogy a gyülekezet tagjai a klasszikus keresztény felfogásban hisznek, és olyanok jelennek meg az összejövetelen akik hívők ugyan, de nem folytatnak vallásos életmódot. Az egyik "istentiszteleten" Orbán Gáspár a szüzességgyűrűt népszerűsítette, vagyis a házasság előtti szexuális absztinenciát, mindezt úgy, hogy mellékállásban modellkedik. Ilyenek a modern hívők?

Orbán Gáspár, a magyar Shia Labeouf

Miniszterelnökünk fia legelőször akkor bukkant fel, amikor bekerült a Videotonba. A kiváló focista aztán néhány mérkőzéssel később 20 perc alatt bezsebelt egy sárga lapot, és félidőkor lecserélték. Közben nem csak a foci miatt írtak róla a lapok. Gáspár nyíltan gratulált a horvátoknak, amiért nem foglalták törvénybe a meleg házasságot. Na de Gáspár! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat?

Később mint jogász került elő, aki az ELTE-n szervezett vitát a paksi atomerőmű bővítéséről, aztán apjával kikerült az EB-re is, igaz csak nézőként. Itt említenénk meg, hogy a legendás, Facebookra feltöltött, rózsaszín kanapés Orbánék családi fotójáról Gáspár valamiért lemaradt.

Legutoljára viszont azért kezdtek el cikkezni róla, mert elkövette azt a hibát, hogy megkérte az újságokat, többet ne foglalkozzanak vele Napi tanulság Orbán Gáspártól: ha nem akarsz szerepelni, ne szólj rá a sajtóra 2014. July 17. 15:21 . Sőt, még a Wikipédia szerkesztőinek is írt egy E-mailt, hogy töröljék a róla készült szócikket, hiszen ő egy "magánszereplő". Végül csak visszatért a közéletbe, igaz csak prédikátorként, hiszen a labdarúgástól már visszavonult.

Forrásaink: HVG , BorsOnline , 444!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra