Orbán kormányzott: rendelet rendelet hátán

Sok esetben már olyan témákban adtak ki rendeleteket veszélyforrásokra hivatkozva, amelyek csak nagyon-nagyon nehezen hozhatók kapcsolatba bármilyen veszéllyel.

A kormány a 2015-ös migrációs válság óta számos különféle jogcímen adott ki rendkívüli kormányrendeleteket, a parlamentáris folyamatot kihagyva. Minden eddiginél több rendeletet adott ki Orbán Viktor decemberben az orosz–ukrán háborúra hivatkozva. Az egész tavalyi évet nézve pedig több száz veszélyhelyzeti rendelet született – nem csak a háború ürügyén.

A HVG360 összesítése szerint 2022. februártól decemberig összesen 162 alkalommal született a szomszédban dúló konfliktusra való hivatkozással rendelet, és a decemberi hónapban járatták igazán csúcsra a háborús rendeletkiadást, akkor ugyanis 37 rendelet született erre hivatkozva – írja az Index szemléje.

Persze más veszélyforrásokra, veszélyhelyzetekre hivatkozva is adtak ki rendeleteket tavaly. 50 olyan rendelet is született például, amely az energiaválságra hivatkozott. Sok esetben már olyan témákban adtak ki rendeleteket veszélyforrásokra hivatkozva, amelyek csak nagyon-nagyon nehezen hozhatók kapcsolatba bármilyen veszéllyel Ilyen, hogy a háborúra hivatkozva szabályozták a SZÉP kártyák használatát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek