Orbán Viktor 2006-ban: Az EU ne adjon pénzt “hazug és csaló” kormányoknak

A Fidesz akkor ellenzékben lévő pártelnöke ezermilliárd forint Magyarországnak szánt támogatást akart befagyasztani.

Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt - írta 2006. október 25-én a 24.hu "Orbán elzárná az uniós pénzeket" című cikkében.

A tudósítás szerint Orbán a néppárti frakciójának tanácskozásán többek között azt mondta: a kommunizmus “saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a “hazug és csaló” kormányoktól.

Orbán Viktor 2006-ban
Forrás: Youtube

Mindez 2006-ban 370 milliárd forint folyamatban lévő fejlesztés támogatásának leállítását, illetve a 2007-2013 közötti időszak 8000 milliárd forint nagyságú EU-s pénzek visszatartását jelentette volna.

Az akkori kormánypárti politikusok szerint Orbán két év európai parlamenti munkáját tette tönkre, a belpolitikát kivitte külföldre, ahol saját saját országa ellen szólalt fel. Hazaárulózásról nem írtak az akkori lapok.

Ugorjunk 16 évet

Csütörtökön az EP elfogadta Megszavazta az EP: Magyarország nem teljes értékű demokrácia 2022. September 15. 13:01 azt a - nem magyar politikusok által készített - jelentést, ami kimondja, hogy Magyarország nem teljes értékű demokrácia. Ennek a jelentésnek nincs semmilyen közvetlen hatása, a tényleges intézkedéseket az Európai Bizottság hozza meg 15 milliárd eurót tartana vissza Magyarországtól az Európai Bizottság 2022. September 14. 17:58 vasárnap.

Orbán Viktor napjainkban
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Európai Parlament döntését Orbán Viktor unalmas viccnek nevezte Orbán Viktor Szerbiában: Az Európai Parlament jelentése egy vicc 2022. September 16. 14:45 . A magyar miniszterelnök ezt mondta: "csak azért nem nevetünk rajta, mert már unjuk; ez egy unalmas vicc...először még azt hittük, hogy ennek van jelentősége, de most már csak viccnek tekintjük". Az Európai Parlament által elfogadott dokumentumot a magyar miniszterelnök politikai propagandának, pamfletnek minősítette.

A Fidesz politikusai közben "baloldali ideológiai hadjáratról" beszéltek, Szijjártó Péter külügyminiszter például azt mondta, kikérik magunknak azt, hogy belebeszéljenek abba, hogy a magyar emberek hogyan döntenek.

A közösségi oldalakon a Fidesz támogatói közben hazaárulással vádolják a magyar ellenzéki EP-képviselőket, többen börtönbe is zárnák őket.

Hiába, 12 év vagy idő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet