Orbán Viktor: hamisak a magyar vétóról szóló hírek

Mindezt a Twitteren közölte, angolul.

Hamisak azok a hírek, amelyek szerint Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítséget – írta a Twitteren Orbán Viktor miniszterelnök, miután bejárta a sajtót a hír, Magyarország megvétózta a közös EU-hitelt Ukrajnának 2022. December 06. 15:24 hogy magyar kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter megvétózta az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós közös uniós hitelfelvételt.

„Magyarország kétoldalú alapon kész pénzügyi segítséget nyújtani Ukrajnának” – olvasható a bejegyzésben, melyhez hozzátette: nincs vétó és nincs zsarolás.

Azt írta, meg akarják győzni az Európai Unió tagállamait, hogy nem a közös hitelfelvétel a megoldás ebben a helyzetben, mert ha adósok közösségeként folytatjuk az utat lefelé, nem fogunk tudni visszafordulni.

„Más jövőt képzelünk Európának” – írta Orbán Viktor, hozzátéve: erős tagállamokra van szükség az óriási közös adósság helyett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet