Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Putyin gyorsan megvigasztalta Orbán Viktort

A magyar miniszterelnök üzenhetett is az EU-ba, van, ahol tisztelik és szeretik őt.

Alig egy héttel azután, hogy Orbán Viktor megalázó helyzetbe került az Európai Parlamentben, majd a Sargentini-jelentés Forró kedd vár Orbán Viktorra, az Európai Parlament tárgyalja a Sargentini-jelentést 2018. September 08. 15:06 elfogadásával az EP kétharmados többsége Bizony megszavazták: kétharmadot kapott az EP-ben a Sargentini-jelentés 2018. September 12. 13:52 egyértelműen kifejezte, hogy Orbánt antidemokratikusnak és korruptnak tartják "Orbán Viktor a legkorruptabb rendszer szimbóluma" 2018. September 11. 17:05 , Putyin orosz elnök szívélyesen fogadta a magyar miniszterelnököt Moszkvában.

Az atv.hu tudósítása szerint Putyin kijelentette:

Magyarország Oroszország egyik kulcspartnere Európában, a kétoldalú kapcsolatok sokoldalúan fejlődnek.

Putyin és Orbán Viktor Moszkvában
Forrás: atv.hu

Mindezt azután, hogy a Fidesz saját pártcsaládjának vezetője keményen bírálta Az Európai Néppárt frakcióvezetője keményen bírálja az Orbán-rendszert 2018. September 14. 15:00 az Orbán-rendszert, a magyar ellenzék közösen tüntetett "Köszönjük Sargentini!" - Közös ellenzéki tüntetésen olvastak be Orbán Viktornak (Frissítve) 2018. September 16. 15:43 a kormány ellen, és kézzelfogható közelségbe került a Fidesz kizárása az Európai Néppártból.

Nem véletlen Orbán válasza sem:

Az önnel való találkozónak nagy jelentősége van a magyar politikában, hiszen fontos partnerei vagyunk egymásnak.

Vagyis, Putyin gyorsan mentőövet dobott Orbánnak, akit láthatóan megviseltek az elmúlt hét eseményei. És most üzenhetett haza is, és az Európai Unió vezetőinek is, hogy van olyan hely a világon, ahol őt tisztelik és szeretik.

Sokan leírták már, hogy Orbán nárcisztikus személyiség, a kritikát nehezen viseli és bosszúálló, ott érzi jól magát, ahol nem kritizálják, ahol fontos embernek tartják. Az Európai Unióban ezt egy ideje nem kapja meg, a legutóbbi események rádöbbentették, hogy le is mondhat ott erről.

Keleten viszont nem foglalkoznak az illiberalizmussal, korrupcióval, propagandával, ezért szereti a diktatórikus szovjet utódállamokat. A nagyhatalmi álmokat szövő Putyin is kész ezt megadni számára, hiszen megbízható szövetségest nyer vele az EU fellazítását, az európai egység szétzilálását célzó politikai terveihez.

De nagy ára vannak annak, hogy Orbán Viktor megvigasztalódjon és jól érezze magát. Magyarország látja kárát, az orbáni politika áldozatává válik, egyre jobban távolodva a demokratikus Nyugattól és közeledve azokhoz az országokhoz, amik saját vezetőik családi vállalkozásaként működnek.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet