Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Orbán Viktor Törőcsik Mari díjátadásán vett részt a szombathelyi kórházban

A művésznő szombaton kapta meg az Emberi Hang életműdíjat, az átadáson vett részt a miniszterelnök.

Tegnap délelőtt írtunk róla Orbán Viktor magánjellegű programon volt Szombathelyen 2017. May 06. 12:01 , hogy a miniszterelnök a szombathelyi Fő téren sétált, és a Bécsi kávézóban megivott egy kávét. Azóta olvasónk jelezte, hogy a Margaréta Virágszalonban egy dekoratív virágdobozt is vásárolt. Arról is írtunk, hogy déli 12 óra után pár perccel a Markusovszky kórházba ment Orbán Viktor.

A romnet.hu írja , hogy szombaton délben adta át a betegágyában fekvő Törőcsik Marinak az Emberi Hang életműdíjat Patak Gábor Gaba, az elismerés alapítója és Tolnai András, nótakirály. A miniszterelnök ezen a kis ünnepségen vett részt magánemberként.

Törőcsik Marit március óta kezelik a szombathelyi kórházban
Mészáros Zsolt

Tolnai András Törőcsik Mari sok tízezer rajongója nevében kezdeményezte, hogy ebben az évben a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a tolerancia, a humanizmus, a szeretet és a béke mezsgyéjén járó embereknek, az emberi hangon beszélő és cselekvő, a kirekesztés, a rasszizmust, az antiszemitizmust és a homofóbia ellen küzdő emberek elismerésére 2014-ben alapított kitüntető cím Életműdíját kapja meg.

Törőcsik Marit már március óta ápolják a szombathelyi kórházban, és legyengült állapota miatt a június 3-n tartandó ünnepélyes díjátadón nem tud részt venni, ezért a kórházi ágyán adták át számára az elismerést tanúsító oklevelet és serleget egy csokor virág kíséretében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra