Orbán Viktornak Sopron ünnepe is csak egy kampányfogás

A Hűség napja alkalmából Sopronba látogatott a miniszterelnök, ahol kampányolni is kezdett. Keszei László jegyzete.

100 éve volt Sopron sorsdöntő népszavazása, melynek köszönhetően a város Magyarország része maradt, és nem lett az újonnan létrejövő Burgenland tartomány székhelye. Az idei év emlékév városunkban, melyet a keddi Hűség napja koronázott meg, Orbán Viktor miniszterelnök látogatásával.

Sopron ünnepe ez, így talán nem is meglepő annyira, ha egy miniszterelnök ellátogat hozzánk. Ezt tette 10 éve és 20 éve is, konkrétan 2001 óta a Hűség napja december 14. Sopron polgármestere, Sopron és környéke fideszes országgyűlési képviselője és a miniszterelnök is beszédet mondtak a Fő téren. Számítani lehetett rá, de azért talán bízott abban az ember, hogy nem lesz kampányolás. De lett.

Az ünnepi beszédekben ugyanis a népszavazás történelmi háttere mellett arról is hallhattunk, hogy Magyarország jelenleg a Soros-hálózat, a baloldal, Brüsszel, az LMBTQ propaganda támadása alatt áll, és hogy a csúnya nyugati nagyhatalmak a világháborúhoz hasonlóan most is el akarják venni nemzeti szuverenitásunkat. Még szerencse, hogy itt van 11 éve a "nemzeti kormány", akik ezt nem hagyják, és ennek köszönhető, hogy jövőre a fiatalok nem fizetnek jövedelemadót, lesz családi adó-visszatérítés, minimálbér-emelés, 13. havi nyugdíj, és persze megvédik a rezsicsökkentést. És hogy remélik, áprilisban is a legjobb döntést hozzák meg a soproniak.

Orbán Viktornak 2021-re Sopron város ünnepe is egy kampányfogás lett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Vélemény