Orbánnak nem tetszik, hogy kihagyták az EU-s vezetők egyeztetéséből

Szerinte így elvetik a megosztottság magvait.

A három nagy pártcsalád (a Néppárt, a szocialisták és a liberálisok) képviseletében a görög, a lengyel, a spanyol, a holland miniszterelnök illetve a német kancellár és a francia elnök megállapodott abban, hogy

 • a német Ursula von der Leyen marad az Európai Bizottság elnöke,
 • a portugál António Costa vezeti az Európai Tanácsot,
 • az észt Kaja Kallas pedig a kül- és biztonságpolitikai főképviselői posztot kapja meg.
 • A 444. azt írja, A nevek már a múlt heti informális csúcson is előkerültek, de hivatalosan a csütörtöki állam- és kormányfői csúcson terjesztik majd elő jóváhagyásra.

  A hírek szerint Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknek nem fog tetszeni, hogy nem vonták be a tárgyalásokba, noha az ECR lett a harmadik legnagyobb erő az EP-ben.

  A lap megjegyzi, nem csak Meloni lehet elégedetlen.

  Orbán Viktor miniszterelnök az X-en azt írta, az alku, amelyet a Néppárt kötött a baloldaliakkal és a liberálisokkal, ellentétes mindazzal, amire az EU épült. „A befogadás helyett a megosztottság magvait vetette el. Az EU vezető tisztségviselőinek minden tagállamot képviselniük kellene, nem csak a baloldaliakat és a liberálisokat.” Orbán szerint mindenkit be kell vonni a döntésbe.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet