Ördög ügyvédje: Pont azokat az adatokat nem derítette ki a rendőrség, amivel azonosítani lehetne

Az ördög ügyvédje profi módon tüntette el a nyomait de hagyott egy infót, ami Czeglédy Csaba felé mutatott.

Egyszerre tűnik végtelenül profinak és hihetetlenül ostobának az ördög ügyvédje - írja a hvg.hu . A lap megszerezte a bonyolult ügy nyomozati iratait, és ezek alapján azt írja, a Borkai Zsoltot leleplező videófelvételek szivárogtatója nagyon ügyelt arra, hogy ne hagyjon maga után olyan nyomot, ami alapján rá lehetne bukkanni, ugyanakkor mégis maradt olyan nyom, ami „nehezen magyarázható puszta figyelmetlenséggel” , és ami Czeglédy Csaba irányába mutat.

A dokumentumok alapján a rendőrség rengeteg – köztük sok külföldi – nyomnak megpróbált utánajárni, de egyik esetben sem járt átütő sikerrel. A nyomozás során sok IP-cím került elő, de a szivárogtató profi munkát végzett, mert egyik cím sem vezetett nyomra.

Nyugat.hu

Egy esetben – bár nem lett volna kötelező –, az ördög ügyvédje mégis beállított a gmailen egy magyar mobilszámot. Ez a lépés azért furcsa, mert meg lehetett volna adni nehezebben lenyomozható emailcímet is.

A telefonszám egy olyan férfi nevén van, akiről köztudott, hogy Czeglédy Csaba ismerőse. De ez sem egyértelmű bizonyítéknak, mert bárki bármilyen telefonszámot megadhatott, és az IP-cím alapján ebben az esetben sem lehetett őt beazonosítani.

A Facebookon az ördög ügyvédje egy „Borkai Zsolt valódi arca” nevű oldallal volt jelen. Ezt az oldalt a Facebook adatai alapján egy H. Csaba nevén futó profiloldal hozta létre, és itt az IP-cím is H. Csabához vezette a rendőröket, akik a közösségi oldalon azt látták, hogy a férfi Czeglédy Csaba ismerőse.

Azonban a Facebook nem tudta elküldeni azt az IP-címet, amivel bizonyítani lehetne, hogy amikor H. Csaba profiloldala létrehozta a „Borkai Zsolt valódi arca” oldalt, akkor ezt melyik felhasználó is csinálta valójában. Ugyanígy egyetlen olyan IP-cím sem került elő, amivel azt lehetne bizonyítani, hogy ki tett közzé bejegyzést az oldalon – írta a lap.

Czeglédy tagadta, hogy Az ördög ügyvédje blogot ő működtette volna. A nyomozati anyagok alapján úgy tűnik, a rendőrség arra talált ugyan bizonyítékokat, hogy Czeglédynek valamilyen köze lehet az ördög ügyvédjéhez, ám ennél tovább nem jutott.

A hvg.hu szerint

az ügyben pont azok a nyomok (IP-címek) maradtak felderítetlenek, amelyek nélkül nem lehet beazonosítani a videók és a képek szivárogtatóját vagy szivárogtatóit.

Mint írják, érthetetlen, hogy miért záratta le a nyomozást az ügyészség, mikor még lett volna esély arra, hogy a rendőrség külföldről – például a Facebooktól – további adatokat szerezzen be.

Czeglédy Csabát augusztus végén hallgatták ki Fejlemények az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyben 2021. August 31. 16:59 gyanúsítottként az ördög ügyvédje ügyében. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a gyanúsítást a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így pl. a nyomozó hatóság által külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet