Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ha egy óriási kígyóval találkozol Szombathelyen, ne bántsd!

Valószínűleg egy nagy sikló lesz csupán és jobban fél tőled, mint te tőle. Ez például a Bartók Béla körúton tekergett...

Olvasónk is ezt üzeni mindenkinek, hiszen nemrég ő is felfedezett egy közel 80 centis jószágot Szombathelyen, a Bartók Béla körúton egy komposztálóban tekeregve. Ennek ellenére az ember Magyarországon nincs hozzászokva az ekkora hüllők mindennapi látványához, pláne városban, ezért persze először olvasónk is megijedt tőle. (A Wikipédia szerint amúgy a rézsikló is kígyóféle.) Bár kisebbek akadnak néha a kertekben, de ez gyanúsan hatalmasnak tűnt. Így olvasónk arra gondolt hátha egy terráriumból elszabadult kígyó.

Rézsikló
Rézsikló a Bartókon
olvasó

Szólt is egy állatorvosnak, aki egyértelműen azonosította, hogy nem egy kóbor házi hüllő, csupán egy nagyra nőtt rézsikló és valójában teljesen ártalmatlan. A komposzt melegében talált otthont, vagy talán fészkelőhelyet, mert a jelek szerint esze ágában sincs elhagyni a komposztot. Köszöni szépen, ő jól érzi magát!

Rézsikló
olvasó

A rézsikló egyébként Magyarországon rendkívül védett, de sajnos az emberek félelmükben sokszor elpusztítják őket, és élőhelyük csökkenése is tizedeli állományukat. Természetvédelmi értékük 50.000 forint.

Így tekereg a sikló.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra