Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Örömhír! NEM lesz fizetős az M86 Vasban - mindezt Hende Csaba garantálja a mai Vas Népében

A munkások viszont valószínűleg nem olvasták ezt az interjút, hiszen szilveszter délutánján már szerelték fel az új táblákat a 86-oson... Sőt, már az első matricát is megvettük. Ciki. Nagyon.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több ezer Vas megyei munkába járót és a korábban a 86-os út járműáradata alól felszabadított falvakat érintette volna leghátrányosabban, ha valóban fizetős lesz az M86-os, mint ahogy az tegnap hivatalosnak tűnő forrásból (kormany.hu) kiderült.

Szombathely, előtérben az új táblával. Kire vonatkozik?
Szombathely, előtérben az új táblával. Kire vonatkozik?
Tánczos Mihály

A kormánytag Hende Csaba azonban az év utolsó napján, december 31-én maga cáfolta, hogy fizetős lenne az M86-os vasi szakasza. A Vas Népe című megyei napilapban megjelent interjú teljesen világos, semmilyen félreérthető elemet nem tartalmaz, így a Vas megyeieknek biztosan nem kell január elsejétől útdíjat fizetniük az M86-os Szombathely és Szeleste közötti szakaszán, erre pedig Hende Csaba országgyűlési képviselő, kormánytag szava a garancia.

Dr. Hende Csaba szavai egyértelműek
Dr. Hende Csaba szavai egyértelműek
Vas Népe szerző cst, fotó: Unger Tamás

Hende ominózus mondatait változtatás nélkül közöljük: " Több száz millió forintot költünk a közlekedés fejlesztésére - jelentette ki (Hende Csaba). Kérdésünkre válaszolva elmondta, csupán riogatás az az ellenzéki felvetés, miszerint fizetőssé tennék az út használatát. - Ma sem fizetős a 86-os út, miért lenne fizetős? Nem autópályáról, autóútról beszélünk, ezek a kamionforgalmat leszámítva nem fizetősek, semmilyen, ezzel ellentétes kormányzati előterjesztés nincsen . " (Forrás: Vas Népe print, 2014.december 31. 2. oldal, kiemelt, szerző: cst)

Szilveszter délutánján az M86-os Vas megyei szakaszán
Szilveszter délutánján az M86-os Vas megyei szakaszán
-

Hende azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ebben az évben is érezhették a vasiak a kormányzat pénzügyi, politikai támogatását.

Dr. Hende Csaba szavai megnyugtatóak, hiszen így évi 5 ezer forint marad minden olyan autós zsebében, aki használja az M86-os Vas megyei szakaszát. (Más megyékben nem lesz lehetőség havi, vagy hetijegy vásárlásra, csak éves díjfizetésre.)

Szombathely határában Szilveszter délután kihelyezett új tábla
Szombathely határában Szilveszter délután kihelyezett új tábla
Tánczos Mihály
Csak félreértés lehet

Az autósokat nem csak az zavarhatta össze, hogy a hivatalosnak tűnő kormany.hu oldalon egyértelműen fizetősként rajzolták be az M86-os Szombathely- Szeleste közti szakaszát, de az is erősítette a gyanút, hogy a Magyar Közút emberei szilveszter délutánján (!) elkezdték kihelyezni az "autóút", illetve a kötelező díjfizetésről szóló (Matrica/Vignette) táblákat a vasi szakaszon. Ez azonban dr. Hende szerint csak a kamionforgalomra vonatkozik. Bízunk abban, hogy a kormany.hu oldalon mielőbb javítják a tévedésüket és eltávolítják az M86-os vasi szakaszát arról a listáról, ami a személyautókra is vonatkozik.

Frissen kihelyezett autóút vége tábla a sárvári lehajtónál
Frissen kihelyezett autóút vége tábla a sárvári lehajtónál
Tánczos Mihály

Azt mi is hatalmas baklövésnek tartanánk, ha az elkerülőként funkcionáló M86-os út helyett ismét a falvakon keresztül, a régi 86-os úton közlekednének az autósok amiatt, mert az M86-oson akkor is ki kell fizetniük 5 ezer forintot, ha egy évben egyszer, negyed óra alatt áthajtanak az érintett útszakaszon. De erről - hála dr. Hende Csaba szavainak - nincs szó. Boldog új évet, vasi autósok!

Frissítés

Kicsit összezavarodtunk. Bementünk egy szombathelyi benzinkútra és kértük a Vas megye matricát. A kútnál azt a felvilágosítást kaptuk, hogy csak éjfél után tudják kiadni, akkortól engedi a rendszer, egyébként ők is ma tudták meg, hogy értékesítő hely lesznek. Jelenleg tanulmányozzák a vaskos tájékoztatót, amiben benne szerepel a Vas megyei M86-os szakasz, amelyért már egyetlen használat esetén is ki kell fizetni az éves 5000 forintot a maximum hét személyes személyautók vezetőinek.

Önök szerint ilyenkor mi van?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Fizetős lesz a gyorsforgalmi 86-os, ezt a Fidesz egy hete rémhírnek nevezte

Szombathelytől egészen Szelestéig fizetni kell a 86-oson, a többi szakaszt még építik. Már szerelik a figyelmeztető táblákat. Általános tudnivalók.

Fidesz: Ne riogasd útdíjjal az embereket, MSZP, hanem a karácsonyra készülj!

A jobboldal reagált a 86-os főút fizetőssé tételével kapcsolatos hírekre. Amik szerintük rémhírek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra