Összefogás Balogh József költő-tanárért, a Lord szövegírójáért

Súlyos betegséggel küzd, ezért barátai a születésnapjára kiadják a legújabb verseit, és ezzel a kötettel lepnék meg kórházi ágyán a költőt.

A Facebook-on tegnap jelent meg Balogh József barátjának, Szovák Csabának az üzenete. Azóta rengeteg levél, megosztás, üzenet jelezte, hogy a szombathelyiek és távolabb élők is megmozdultak Balogh Józsefért.

Gidó a könnyeivel küzdve kéri, hogy szóljon a rock jóbarátjukért, Balogh Józsefért

Balogh József barátom, költő, dalszövegíró, tanár, június óta ágyhoz kötött beteg. A teste mozdulatlan, beszélni csak suttogva képes, de elméje, gondolkodása teljesen ép!

- így kezdődött a segítségkérő levél, amiből kiderül, hogy Balogh december 15-én lesz 60 éves. A barátai és családja ebből az alkalomból megjelenteti a Reményringató című kötetet, ami Balogh József elmúlt két évben írt verseit tartalmazza 168 oldalon, kemény kötésben. Az előszót is barátok írták, többek között Jordán Tamás.

Bíznak a felépülésében

Ugyan a születésnapi könyvbemutató az idén a költő egészségi állapota miatt elmarad, de barátai - Devecsery László költő, Fekete Árpád kiadó, Szovák Csaba kiadó – felköszöntik őt a kórházban. Terveik szerint azzal kedveskednek neki, hogy elárulják: megjelent az új kötete és már szépen fogyott is belőle. Bíznak abban, hogy Balogh József új erőre kap a hírtől és ez segít a felépülésében.

Balogh József egy irodalmi pályázat zsűrielnökeként
Sadness

A Reményringató című kötet a napokban jön ki a nyomdából. A barátok azt kérik, hogy aki szereti Balogh Józsefet, a verseit, a Lord együttes számait, a Tarisznyások dalait, jelezze vételi szándékát az egeszsegtars_KUKAC_t-online_PONT_hu címen. A könyv bevételét Balogh József családjának ajánlották fel barátai.

Balogh József a fogvatartottaknak is tanított színjátszást

Balogh József életrajza

1951. december 15-én született Pécsen. Nős, két fiúgyermek apja.

1970-től 1973-ig a szombathelyi tanítóképző főiskolán, majd 1983-tól 1985-ig a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanult. 1973-1975. között Őriszentpéteren, 1975-1987. között Nagysimonyiban, 1987-1995. között Szombathelyen, a Hunyadi János Általános Iskolában tanított, 1995. óta a szombathelyi Eötvös József Általános Iskola tanára.

Versei több megyei és országos antológiában szerepeltek. Írt általános iskolai tankönyveket, feladatgyűjteményeket is. Számos író-olvasó találkozón vesz részt. Vezetett gyermek színjátszó csoportot. Rendszeresen zsűrizik különböző versenyeken. Dalszövegeket is ír, több versét megzenésítették.

(Forrás: Lordinfo)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Balogh József, Veress Márton és Bariska István az idei „Primák”

A súlyos betegséggel kórházban fekvő Balogh József szombathelyi költő-tanár lett az idei Vas Megyei Prima közönségdíjasa, de a mi olvasóink is őt tartották a díjra legérdemesebbnek.

Összefogás Balogh József költő-tanárért, a Lord szövegírójáért

Súlyos betegséggel küzd, barátai a születésnapjára meglepetéssel készülnek: kiadják a legújabb verseit.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet