Összeomlott a csepregi Rottermann-kastély tetőszerkezete

Már régóta rossz állapotban volt, de a tető beomlása mégis váratlan fejlemény.

A mai napon kaptunk egy levelet az egyik olvasónktól, amelyben arról tájékoztat minket, hogy összeomlott csepregi alsóvárosi Rothermann-kastély tetőszerkezete.

A levélhez fotók is tartoztak.

Romokban a csepregi kastély.
Olvasói fotó

Az épület, amely egykor a Csepregi Állami Tangazdaság tulajdonában volt, már régebb óta rossz állapotban volt, de a tető beomlása mégis váratlan fejlemény.

Lapunk az ügyben megkereste a csepregi városvezetést, ahonnan eddig nem érkeztek válaszok kérdéseinkre.

Elértük viszont dr. Dénes József képviselőt, korábbi alpolgármester, aki azt mondta, hogy az ott lakók múlt hét hétfőn kétszer figyeltek fel hangos robajra, de ekkor azt hitték, hogy az olvadó hó szakad le a tetőről. Mint kiderült a tetőszerkezet egy része omlott össze.

A köztudattal ellentétben, nem az önkormányzat tulajdonában áll.
Olvasói fotó

Szintén tőle tudjuk, hogy a település nagy múltú épülete egy régebbi kastély helyére épült és műemlékvédelem alatt áll.

Továbbra is bizonytalan az épület sorsa.
Olvasói fotó

A képviselő elmondása szerint a kastély többször váltott tulajdonost az elmúlt időben. Jelenleg árulják és önkormányzatnak elővásárlási joga van az épületre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság