Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Összetört szívek rongálják a szombathelyi Csónakázótó új hídját

Nem tudjuk, hogy a csalódott szerelmeseket vagy a hidat sajnáljuk-e jobban.

Van egy szokás, amit biztos sokan ismernek: a szerelmesek nevükkel vagy nevük kezdőbetűivel ellátott lakatot zárnak valahova, általában kerítésre vagy korlátra, ezzel szimbolizálva összetartozásukat.

Csótó, új híd, lakatok
Akár egy életen át tartó kézenfogva sétálás.
Kiss Tamás

Ehhez társulni szokott még a kulcs eldobása, mely azt jelképezi, hogy a pár többé nem kívánja levenni a lakatot, kvázi örökre összekötötték életüket.

Aranyos, de egyben kissé meggondolatlan szokás ez, tekintve, hogy ma már az oltárnál kimondott holtomiglan, holtodiglan sem mindig tart tovább néhány évnél. Hát mekkora elszántságot, milyen szoros összetartozást jelképeznek akkor szegény lakatok?

Nem túl nagyot.

Legalábbis Szombathelyen a Csónakázótó új hídja erről árulkodik.

Csótó, új híd, lakatok
Volt, nincs örökké tartó láng.
Kiss Tamás

2015-ben mi is megírtuk, Kattant a zár a Csótó új hídján 2015. July 30. 19:42 hogy a szerelmes lakatolás szokása egyre inkább begyűrűzik kis hazánkba, akár a halloween, és már az átadás után nem sokkal találtunk lakatokat a "Csótó" új hídjának drótkorlátján is.

Azóta a lakatok csak tovább szaporodtak, és be kell vallanunk, mi sem bírtunk ellenállni a kísértésnek, hogy ne kattintsunk fel egyet, A Nyugat.hu túl a 90 ezer lájkon. Köszönjük, hogy így együtt vagyunk Veletek! 2020. December 06. 19:05 mikor lapunk elérte Facebookon a 90 ezer lájkot.

Olvasóinkkal közös lakatunk most is ott lógott
Mészáros D. Zsolt

Sajnáljuk, túlságosan szeretjük Önöket!

Na de a témához visszakanyarodva: egy olvasónk hívta fel rá figyelmünket a napokban, hogy a híd drótkorlátja, úgy tűnik, nem bírja a szerelmi terhelést, és a lakatok súlya kikezdi a hálót.

A helyszínen járva azt találtuk, hogy valóban szakadozik a háló, ám szerintünk nem a lakatok súlya a ludas, hanem az összetört szívek. Legalábbis nagyon úgy fest, hogy nem magától szakad a háló, hanem úgy vágják el, feltehetően azért, hogy eltüntessék egy valaha öröknek hitt, ám fájdalmasan végződő románc utolsó nyomait is.

Csótó, új híd, lakatok
Ezt elvágták, nem elszakadt.
Kiss Tamás

„Kellett neki eldobni a kulcsot, most van egy kinyithatatlan lakatja, egy fájó szíve meg még meg is bírságolhatják, ha kiderül, mit tett” – gondolhatnánk, csakhogy a lakatolásban épp az a romantikus, ami a gyűrűzésben is: hogy látszólag egy életre szól.

Az már más kérdés, hogy általában nem egy életre szól, csak a friss párkapcsolattal járó biokémiai folyamatok hitetik ezt velünk.

Ebből okulva tehát azt tanácsolnánk az örök hűséget fogadó pároknak, hogy mégis maradjanak inkább a gyűrűnél. Azt le lehet venni anélkül is, hogy levágnánk az ujjunkat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Kattant a zár a Csótó új hídján

Töretlen a szombathelyi kattintókedv.

A Nyugat.hu túl a 90 ezer lájkon. Köszönjük, hogy így együtt vagyunk Veletek!

Örömünkben, hogy több mint 90.000-en tetszikelték meg a Nyugat Facebook-oldalát, egy szeretős lakatot kattintottunk a szombathelyi Csónakázótó hídjára.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Humor

Tovább az oldalra