Öt és fél évre ítélt egy internetes csalót a Sárvári Járásbíróság

Több mint 7,5 millió forintot csalt ki áldozataiból.

A Sárvári Járásbíróság 5 rendbeli társtettesként, nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben, és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt, halmazati büntetésül 5 év 6 hónap börtönre ítélte egy különös visszaeső vádlottat. Kötelezte továbbá a bejelentett polgári jogi igények megfizetésére - közölte szerda délután a Szombathelyi Törvényszék.

A tényállás lényege szerint a vádlott 2019 augusztusától különböző online hirdetési oldalakon rendszeresen adott fel úgy hirdetéseket, hogy az eladásra kínált termékekkel nem rendelkezett. Az elkövető többek között meghirdetett egy mobiltelefont 279.000 forintért, valamint egy fényképezőgépet 719.000 forintért, melyek vételárát a sértettek átutalták, az elektronikai termékeket azonban nem kapták meg.

A vádlott ezen kívül olyan személygépkocsikat is meghirdetett, melyek nem voltak sem a tulajdonában, sem a birtokában, így tévesztette meg azokat a sértetteket, akik elutalták az elkövető által kért foglalót vagy előleget, az autókat azonban nem kapták meg. A vádlott 6 sértettnek 400.000 forinttól több mint 1,5 millió forintig terjedő, összesen 7.588.000 forint kárt okozott.

A vádlott a terhére rótt vagyon elleni bűncselekményeit rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen, és – a nyomozás során ismeretlenül maradt társával –bűnszövetségben követte el.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a védő három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a vádlott az ítélet hirdetményi kézbesítését követő 8 napon belül élhet fellebbezéssel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló