Otthonfelújítási támogatásra pályázna? Vas megyében négy helyszínen adhatja le igénylését

Szombathelyen két bankfiók várja a támogatási pályázatokat.

A mai kormányinfón kiderült, hogy július 1-jétől indul az otthonfelújítási program, melynek végleges kiírását június 17-én ismerhetjük majd meg - hívta fel a figyelmet a Bankmonitor. Az igénylési helyszínek listája viszont már most ismert.

A lap emlékeztet arra hogy az eredeti tervek szerint a legfeljebb 6 millió forint összegű – ennek egy része vissza nem térítendő támogatás, egy része pedig kamatmentes kölcsön – kedvezményre már június 3-ától lehetett volna pályázni, de az indulást elhalasztották július 1-jére.

A pályázati kiírás hétfőtől lesz elérhető, és ekkortól tudnak a kivitelezők előregisztrálni.

Az otthonfelújítási támogatás 108 milliárd forintos keretösszege 20 ezer családi ház felújítását teszi lehetővé. Ezek 1991. előtt épült családi házak lehetnek és a maximális támogatási összeg elnyeréséhez 1 millió forint önerőre is szükség van. További feltétel, hogy az igénylő tulajdonában kell lennie legalább részben a háznak és legkésőbb 2024. május 1-je óta az adott házban kell életvitelszerűen laknia. Szintén fontos, hogy a felújítás révén az épület energiafelhasználásának legalább 30 százalékkal csökkennie kell.

A támogatást az MFB Pont Plusz helyszíneken lehet igényelni, melyek listája az MFB honlapján elérhető.

A Vas vármegyei helyszínek:

MBH Celldömölk Kossuth Lajos utca 18.
MBH Körmend Thököly utca 1.
MBH Szombathely Szent Márton utca 4.
MBH Sárvár Batthyány utca 42/C.
MBH Szombathely, Petőfi Sándor utca 16.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság