Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ötvenmilliót ér egy arany Tokióban

Eddig nettó harmincötmillió járt egy első helyért.

A magyar kormány megemelte a kimagasló sporteredményekért járó állami jutalmak összegét, így az olimpiai aranyéremért az eddigi 35 helyett már 50 millió forint jár. Az ötkarikás játékokon szerzett ezüstéremért 35,7 millió, a bronzért pedig 28,5 millió forintot kapnak a sportolók – írja a Ripost .

A paralimpikonoknál, továbbá a Nemzetközi Világjátékok Szövetsége és a Nemzetközi Sakkszövetség által szervezett eseményeken a magyar érmesek 17,5, 12,5 és 10 millió forintban részesülnek.

További változás, hogy ezúttal nem tesznek különbséget az egyéni és a csapatsportágakban szerzett érmek között. Ez azt jelenti, hogy például a vízilabda válogatott játékosai egyenként ugyanannyit kapnának győzelmük esetén, mint mondjuk egy úszó az aranyérme után.

A Gracenote Sports adatszolgáltató és elemző cég ezúttal is elkészítette az előrejelzését az érmek kapcsán. A 2016-os riói játékok előtt telibe találta a legjobb három nemzet sorrendjét, az első tíz közül pedig nyolcat helyesen tippelt meg. A Gracenote Magyarországot a 12. helyre várja a tokiói éremtáblázaton 23 medállal (6 arany, 7 ezüst, 10 bronz eloszlásban), és felsorolja azon nemzetek között, amelyek a legtöbbet javítanak majd a riói teljesítményükhöz képest.

Versenyzői pénzjutalom a tokiói olimpián:

1. helyezés: 50 millió forint

2. helyezés: 35,7 millió forint

3. helyezés: 28,5 millió forint

4. helyezés: 21,5 millió forint

5. helyezés: 14,3 millió forint

6. helyezés: 11,4 millió forint

7. helyezés: 5,7 millió forint

8. helyezés: 2,8 millió forint

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra