Pados Gábor azt üzente, ezek a kedvenc budapesti helyei

A fővárosban is elismert szombathelyi galériatulajdonost elkísértük, hogy megmutassa, hol eszik, olvas, inspirálódik. Hallgatni rá akár arany is lehet.

Sikeres vállalkozóként kezdete Írókézes sikersztori? 2009. January 05. 19:13 a rendszerváltás után, cégtárasával ő hozta létre a sikeres, majd válságba kerülő Írókéz papír bolt hálózatot. Aztán a művészetre váltott, Szombathelyen az Irokéz Galériát vitte a hátán Pados Gábor, egészen addig, míg a városvezetés ki nem rántotta alóla az addigi támogatásokat, ezzel egy szuszra porba döntve a vasi megyeszékhely "underground" kultúrájának egyik fontos bástyáját. Művészet- és művészbarát törekvéseit azonban azóta sem adta fel, és továbbra is navigálja a Budapesten működő acb Galériát , ami perpillanat Magyarország három legfontosabb ilyen jellegű intézményének egyike. Véleményvezéri státusza megkérdőjelezhetetlen, ezért is voltunk kíváncsiak arra, hova jár, mik a kedvenc helyei a környéken, ahova akár az olvasónak is érdemes lehet ellátogatnia, ha arra jár.

Kinyilatkoztatás a lichthofban: egy kovácsoltvas Odabaszunk
Kinyilatkoztatás a lichthofban: egy kovácsoltvas Odabaszunk
Unger András
Odabaszunk
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Az Irokézes Pados Gábor ismét a toptízben

A szombathelyi galériatulajdonost beválogatták a hazai művészeti színtér ötven legbefolyásosabb szereplője közé.

A szombathelyiek megmentenék az Irokéz galériát!

Egész napos zenés jambori szerveződik július 15-én a szombathelyi Irokéz Galéria megmentésért. Hátha összejöhet még annyi pénz, hogy nem kell végleg bezárni…

Írókézes sikersztori?

Pados Gábor sikeres szombathelyi vállalkozó, aki beágyazódva a budapesti művészvilágba, létrehozta az ország egyik legnagyobb kortárs művészeti gyűjteményét. Kiállítása nyílt a Nemzeti Galériában, mecénási díjat kapott. Tényleg, minden ilyen szép?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra