Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Okleveles technikus képzést indít Szentgotthárdon a Pannon Egyetem

A végzett diákok felvételi nélkül mehetnek egyetemre.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja és Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere írták alá, azt keretszerződést, amely fontos állomása lehet a szentgotthárdi szakképzésnek.

A dokumentum értelmében a szentgotthárdi szakközépiskolában, vagyis a Vas Megyei Szakképzési Centrum III. Béla Technikumban egy új képzési forma, az okleveles technikus képzés is elindulhat hamarosan.

Ebben a tanulók az együttműködő szakképzési és felsőoktatási intézmény közös, emelt szintű szakmai programja alapján szerezhetnek majd szakmát és érettségit, és tanulmányaikat felvételi nélkül folytathatják a Pannon Egyetemen.

A felek aláírják a szerződést

A képzés lehetővé teszi, hogy a legmagasabb szintű szaktudást, egyetemi diplomát – az előre meghatározott kreditek beszámításával – akár rövidebb idő alatt is megszerezhessék a tanulók.

„A diákok számára az okleveles technikusképzés tudatosan tervezhető életpályát, munkalehetőséget, a gazdálkodó szervezetek számára pedig hatékonyabb utánpótlási, toborzási eszközt, a városnak fejlődési lehetőségeket jelent hosszútávon” – olvasható a közleményben.

Az együttműködést az iskola fenntartója, a Vas Megyei Szakképzési Centrum is támogatja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra